Instagram takipçi satın al
Haberler

Problemli Boeing Uçaklarının Türk Hava Sahasını Kullanması Yasaklandı

istanbul temizlik şirketi
Problemli Boeing Uçaklarının Türk Hava Sahasını Kullanması Yasaklandı

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipindeki uçakların Türk hava sahasını kullanması yasaklandığı yer aldı. Bahsi geçen bu model uçakların yolcu taşımadan yaptığı uçuşlar ise yasaktan hariç tutulduğu söylendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıığı tarafından yaşanan durumla ilgili yapılan açıklama aşağıdak şekilde:

Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX UÇAKLARININ UÇUŞLARI DURDURULMUŞTUR

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından uçuş emniyetini teminen Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX tipi uçakların Türk hava sahasındaki uçuşları durdurulmuştur. Ancak söz konusu hava araçlarının ülkemiz içinde, ülkemize veya ülkemizden yapılacak olan yolcusuz intikal uçuşları hariç tutulmuştur.”

Boeing 737-8 MAX ve Boeing 737-9 MAX Neden yasaklandı?

Etiyopya Hava Yolları tarafından kullanılan bir Boeing 737-8 MAX tipindeki uçak geçtiğimiz günlerde 149 yolcusu ve 8 mürettabatıyla birlikte henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı düşmüş ve kazada 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Kazanın pilot hatasından değil uçakla ilgili yazılımsal bir problemden dolayı gerçekleştiği düşünülüyor ve Boeing firmasıda en kısa sürede bu iki model uçak için yeni bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını belirtti.

Bu olayın ardından önce Kanada ardından ise bir çok ülkede bu uçakların uçuşlarda kullanılması geçici olarak yasaklandı ve hatta bir Avrupa ülkesinin de dahil olduğu onlarca ülke hava sahasını bile bu model uçaklara kapattı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu