Instagram takipçi satın al
TeknolojiEkonomi ve Finans

Kriptolara Yön Verebilen Bitcoin Yatırımı Yapmış Şirket Listesi

Gelin, ‘en çok Bitcoin’e sahip olan şirketler’ listesine bir göz atalım!

istanbul temizlik şirketi

Uzun süredir hayatımıza girmiş olan ve bu konuda fikri olmayan insanların bile illa ki duyduğu, adeta yeni finans sistemi temellerini oluşturan kripto para piyasası… Kripto para piyasasında hızlı yükselişlerden ve hızlı düşüşlerden yararlanan, hatta bu fırsatları kendileri yaratan şirketler mevcut. En önem verdikleri ve tercih ettikleri, uzun vadede en iyi sonucu verdiği düşünülen Bitcoin (BTC) kripto para birimi. Peki, piyasaya yön verebilecek kadar büyük miktarlarda Bitcoin’e sahip olan bu şirketlerin kripto varlıkları ne durumda? Hangi şirket ne kadar Bitcoin’e sahip? Yakın zamanda derlenen verilere göre, Tesla gibi tanıdık isimlerin de yer aldığı listede; açık ara liderliği Microstrategy yapıyor. Gelin, ‘en çok Bitcoin’e sahip olan şirketler’ listesine bir göz atalım!

En Çok Bitcoin’e Sahip Olan Şirketler:

 

Microstrategy

129 bin 218 Bitcoin (88 milyar 890 milyon 600 bin TL)

Microstrategy, kripto para haberlerinde karşımıza en çok çıkan isimlerden biri haline geldi. Bitcoin düşüşlerini fırsat bilerek yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin yatırımı yapan şirket, Bitcoin satın alma macerasına devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Microstrategy, portföyündeki Bitcoin miktarını arttırmak için 205 milyon dolara kadar borçlanacaklarını duyurmuştu. Şimdiyse, Virginia merkezli küresel yazılım firması MicroStrategy, 15 Şubat ile 4 Nisan tarihleri arasında toplamda 190 milyon dolar (4.167 BTC) değerinde Bitcoin aldığını duyurdu. Şirket, son satın alımını Bitcoin başına ortalama 45.714 dolardan gerçekleştirdi. MicroStrategy’nin ortalama satın alma fiyatı ise son alımla birlikte ücretler ve masraflar da dahil olmak üzere 30.700 dolar olarak belirtilirken, MicroStrategy tarafından tutulan toplam Bitcoin sayısı şu anda 129.218 BTC’ye yükselmiş oldu. Mevcut BTC fiyatına göre bu Bitcoin miktarı, 6 milyar dolar değerinde.

 

Tesla

42 bin 902 Bitcoin (17 milyar 442 milyon 683 bin TL)

Elektrikli otomobil sektörünün öncüsü Tesla, 2021’in ilk çeyreğinde 1,5 milyar dolar Bitcoin alırken, gelirinin büyük bir kısmını bu şekilde elde ettiğini açıklamıştı. Daha sonra bu Bitcoin’lerin bir kısmını satarken bu senenin şubat ayında da yüklü miktar Bitcoin’i yatırımlarına ekledi. Daha öncelerde Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul edeceğini açıklayan Tesla, bazı şartlar sağlanması ve kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılmasının onaylanması durumunda BTC ile satış yapacağını duyurmuştu. Bitcoin yatırımı yapan şirket Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) açıklarken, şirketin dijital varlık yatırımlarının, karlılığına etkilerine dair bilgilendirmede bulundu. Bu yatırım açıklandıktan sonra, şirketin sahibi Elon Musk’ın da tweet’leriyle Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasası oldukça hızlı bir yükselişe geçmişti.

 

Galaxy Digital Holdings

16 bin 400 Bitcoin (6 milyar 667 milyon 754 bin TL)

Michael Novogratz tarafından kurulan ve kripto varlıklara oldukça önem veren bir yatırım şirketi olan Galaxy Digital Holdings, Bitcoin yatırımlarına devam ediyor. 31 Mart itibariyle, şirketin kasasında 16 bin 400 adet Bitcoin bulunmakta. Geçtiğimiz günlerde 2022 Bitcoin Konferansı’nda konuşan Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin‘nin uzun vadeli fiyat beklentisi adına açıklamalarda bulunmuştu. Artan kurumsal benimsemenin Bitcoin adına oldukça önemli olduğunu ifade eden Novogratz, FED’in parasal sıkılaştırma politikalarının da kritik bir öneme sahip olduğunu vurgularken lider kripto para birimi Bitcoin’in kurumsal ölçekte bir değer deposu olarak kabul görmeye başladığını da belirtmişti.

 

Voyager Digital

12 bin 260 Bitcoin (4 milyar 984 milyon 553 bin TL)

Kripto para ticaret uygulaması olan Voyager Digital, ‘Bitcoinworldwide.com’un verilerine göre şu anda 12 bin 260 Bitcoin’e sahip. Bitcoin yatırımı yapan şirket in CEO’su Steve Ehrlich, kripto paraların popülerleşip ana akıma dahil olacağı tahmininden yola çıkarak yatırım yapacağından ve uzun vadede güvenilirliğinden bahsetmişti. Independent’e verdiği bir demeçte önümüzdeki yıl yükselişlerin düşüşlere nazaran daha ağır basacağını söyleyen Ehrlich, Bitcoin’in 100 bin doları geçeceği yönünde öngörüde bulunmuştu. Ehrlich, dünya genelinde enflasyonun ve ABD’nin ulusal borcunun hızla tırmandığı mevcut dönemde “kriptonun gelecek nesiller için giderek daha çok bir uzun vadeli güvenli limana dönüştüğüne” inanıyor. CEO’ya göre kripto dünyasının en büyük avantajlarından biri ekonomik eşitlik yaratması. Önceki fırsatları kaçıran bütün yatırımcıların her zaman bir şansı olduğunu ve başka fırsatları yakalayabileceklerini söylüyor. Ehrlich, kendi şirketiyle deneyiminden şu şekilde bahsediyor: “Voyager’ın son çeyreği, şimdiye kadarki en iyi dönemimizdi. Bu nedenle kesinlikle kripto alanında olmak için müthiş bir dönem olduğunu düşünüyorum.” “Bitcoin 2021’de ham petrol, NASDAQ, S&P 500 ve altın dahil tüm varlık sınıflarını performans bakımından geride bıraktı. Dahası, ‘hodler (birikimci)’ sayısı da artı yönde ilerliyor ve kriptonun uzun vadeli güvenilirliğini ortaya koyuyor.”

 

Square

8 bin 27 Bitcoin (3 milyar 263 milyon 540 bin TL)

Bir zamanların Twitter CEO’su olan Jack Dorsey’nin kurucu CEO’luğunu yaptığı San Francisco merkezli ödeme sistemleri şirketi Square, zaten Bitcoin yatırımı yapan şirket lerin arasındaydı. Square, Bitcoin’e daha önce yaptığı yatırımları 3 katına çıkardı. 2018 yılından beri gündeme kripto para yatırımlarıyla gelen şirket, bu sene başında Bitcoin’in temiz enerjinin geleceğinde oynadığı aktif rolü anlatan bir rapor yayınlamıştı. Uzun süredir kripto paralarla içli dışlı olan şirket, Bitcoin’e 170 milyon dolar daha yatırım yaparak 3 bin 318 adet Bitcoin daha satın aldı. Şirket, bu söz konusu satın almayı dördüncü çeyrek finansal raporunda açıkladı. Ortalama 51,236 dolardan 3,318 bitcoin alan şirket, yakın zamanda 50 bin dolar rekorunu kıran Bitcoin’in daha fazla değerleneceğini düşünüyor. Square’den yapılan açıklamada Bitcoin (BTC)’lerin toplam maliyetinin 170 milyon dolar civarında olduğu belirtilirken; “Square şirketinin rezervlerinin yüzde 5’i Bitcoin’de duruyor” denildi ve Bitcoin’in bireylerin geleceklerini güvence altına almanın bir yolu olduğunu vurguladı. Square, şu anda 3 milyar 263 milyon 450 bin TL değerinde 8 bin 27 Bitcoin’e sahip.

 

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu