Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitika

İBB Meclisinde CHP’nin Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Önerisi, AKP’li Meclis Üyelerinin Oylarıyla Reddedildi

istanbul temizlik şirketi
İBB Meclisinde CHP'nin Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Önerisi, AKP'li Meclis Üyelerinin Oylarıyla Reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin olağan meclis toplantısında komisyonların oylanması sırasında CHP’li meclis üyelerinin “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” adı altında yeni iki komisyon kurulması önerisi AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

İlk oturum gibi ikinci İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısıda canlı olarak yayınlandı.

İBB MECLİS TOPLANTISINDA 3 ÖNERİ REDEDDİLDİ

CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” kurulması önerileri AKP grubunun red oylarıyla kabul edilmedi. İki partinin bir diğer önerisi olan “Kent Ekonomisi ve Meslek Odaları” komisyonunun adına ‘sendikalar’ın eklemeside AKP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

KOMİSYONLARDAKİ ÜYE SAYILARI 9’DAN 8’E İNDİRİLDİ

İBB’de 25 yıldır 9 kişi olarak çalışan komisyonların üye sayıları AKP’li üyelerin oylarıyla 8’e düşürüldü. Bu kararın ardından CHP’li meclis üyelerinin komisyonlardaki temsilci sayılarıda azaltılmış oldu.

AK Parti’nin önerisi ile 25 yıldır 9 olan komisyon üye sayısı ise 8’e düşürüldü. Böylece CHP’nin komisyonlardaki temsil oranı azalmış oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin Dağılımı;

AK Parti: 176

CHP: 128

İYİ Parti: 4

MHP: 4

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu