Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerÜnlüler

Ölümün Diğer Adı: Cahit Sıtkı Tarancı

istanbul temizlik şirketi
Ölümün Diğer Adı: Cahit Sıtkı Tarancı

Ölümle Bir Mücadele!

Yıllarca edebiyat derslerinde Ölüm şairi olarak anlatılan, şiirlerinde ölüm ve yalnızlık temasını işleyen, sanat sanat içindir deyip ruhunun en derin notalarını bugünümüze miras bırakan Cahit Sıtkı Tarancı aslen Diyarbakırlı bir şairdir. Lise eğitimine başladığı dönemde İstanbul Galatasaray Lisesine yerleşen ve lise yıllarında yazdığı şiirlerle ünlenen, ardından Servet-i Fünun akımına katılan şairin günümüzde en bilinen ve ünlü eseri ise Otuz Beş Yaş şiiridir. Bu şiiri yazdıktan tam 11 sene sonra vefat etmiştir. 

Sade Bir Yaşam, Hüzünlü Bir Ölüm!

Sade ve akıcı bir dil kullanan yazarların başında gelen Ölüm şairi, üniversite eğitimi için Parise gitti. Paris’te bulunduğu dönemde Dünya savaşı başlayınca bisiklet ile Türkiye’ye kadar yol katetmiştir. Türkiye’ye geldikten sonra bir süre bankada memurluk yapsa da asıl hayat kazancını ünlenmesine sebep olan yazarlıktan kazandı. Diyarbakır’ın zengin ailelerinden birinin çocuğu olan Cahit Sıtkı Tarancı, 1956 yılında Viyana’da yakalandığı hastalık sonucu hayatını kaybetti. 

Cahit Sıtkı Tarancı’nın Eserleri

Bilinen en ünlü şiirleri arasında; Otuz Beş Yaş, Memleket İsterim, Abbas, Aşkımız, Ben Aşk Adamıyım, Biz Nerdeyiz Sevgilim, Değişik, Fani Dünya, Gece Şarkısı, Gün Eksilmesin Penceremden, Her Günkü Şarkım, Madem ki Vakit Akşam ve Yalnızlık Macerası gibi şiirler yer almaktadır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu