Instagram takipçi satın al
Doğa - ÇevreListeler

Bolivya Ölüm Yolu (Death Road)

Bolivya ölüm yolu olarak bilinen Death Road dünyanın en tehlikeli yollarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bu yol hakkında detaylar ve küçük gezi videosu.

istanbul temizlik şirketi

Bolivya‘da Bolivya ölüm yolu denen yer alan bu tehlikeli yolun ve uzun süren yolculuğun ne denli tehlikeli olduğunu anlamak için gerçekten de fotoğraflarına bile bakmaya gerek yok. Bilakis yolun İsmi bile ne derece tehlikeli olduğunu haykırıyor gibi.

Yolda Yaşanan Ürpertici Kaza ve Ölüm İstatistiği;

Yolda Yaşanan Ürpertici Kaza ve Ölüm İstatistiği;

Bu Bolivya‘nın tehlikeli bir o kadarda rakımı yüksek ölüm yolunda, yaklaşık olarak her yıl tahminen 200-300 civarında insan kaza yaparak çok feci bir şekilde can vermektedir.

Ortaya çıkan bu acı istatistikten şunu çıkarabiliriz, bu ölüm yolu diye tabir edilen yola girdikten sonra gideceğimiz yere sağ salim varmak için %50’lik bir hayatta kalma şansımızın olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten de bu yolda seyahat etmek hem cesaret hem de yetenek isteyen bir durumdur.

4 Bin 650 Metrelik Gibi Yüksek Bir Rakımda Seyahat Etmek;

Bolivya‘da yer alan bu tehlikeli yolun geçtiği dağ tam 4 bin 650 metre yüksekliğinde yer almaktadır. Dağa doğru çıkan bu zorlu yolda genellikle rastlanan kaza çeşidi araçların uçurumdan aşağı düşme gibi feci kazalardır.

Böyle yüksek rakımlı dağa çıkan yol çeşitlerinde araç kaza yaptıktan sonra aralıksız olarak taklalar atıp, bu durum uçurumun sonuna varıncaya kadar devam eder. Böylesi kötü kaza çeşitlerinde ise maalesef araçta bulunan insanların hayatta kalma şansları %0 gibi yok denecek kadar azdır.

Dünya’nın En Tehlikeli Yolu Unvan

Dünya’nın En Tehlikeli Yolu Unvanı;

Bolivya Ölüm Yolu, ortalama 61 ile 69 kilometre arasında bir uzunluğa sahiptir. Yolda seyir halinde iken 2 tane aracın rahat bir şekilde yan yana geçmesi imkansızdır. Yol, Bolivya’nın Yungas bölgesinde yer almaktadır. Ayrıca İnter-American Development Bank tarafından 1995 yılında buraya “Dünya’nın en tehlikeli yolu” unvanını vermiştir.

Yolda Araçların Kaza geçirdikleri Yerler İşaretleniyor.

Yazımız içerisinde de belirttiğimiz gibi yolda seyir halinde olan ve genelde turistlerden oluşan araçlar çok fazla bir şekilde kazaya uğramaktadırlar. Ayrıca kaza yapan bu araçların kaza yerleri belirgin ve görülecek bir şekilde işaretlenmektedir.

Bu işaretleme yönteminin neden uygulandığı kafalarda soru işareti yaratırken, bazı iddialarda bu kaza yerlerinden geçen sürücülerin daha dikkatli olmaları ve buraların sürücülerde daha çok dikkat çekme amaçlı işaretlendiği söylenmektedir.

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu