Instagram takipçi satın al
ListelerFaydalı Bilgiler

Acı Kavun Bitkisi Faydaları

Bu yazımızda doğa ananın bizlere sunduğu ve bir çok rahatsızlığa adeta şifa veren acı kavun bitkisinden bahsedeceğiz.

istanbul temizlik şirketi

Doğa Ananın Bizlere Sunduğu Şifalı Bitkiler.

İnsanoğlu var olduğu günden beridir çeşitli hastalıklar ile imtihan içerisindedir. Allah (c.c.) hastalığı verdiği gibi verdiği hastalığın ilacını da tabiat içerisinde bizlere sunmuştur. İnsanlar gerçekten kimyasal ilaçlara başvurmadan önce kendi sağlığı için doğada yer alan yan etkisiz doğal ilaçlara başvurmalıdır. Bu yazımızda doğa ananın bizlere sunduğu ve bir çok rahatsızlığa adeta şifa veren acı kavun bitkisinden bahsedeceğiz.

Acı Kavun Bitkisinin Faydaları;

Acı kavun bitkisi; sarılık hastalığı olan kişide, buruna bu bitkinin suyu damlatılırsa sarılık hastalığını iyileştirir. Vücudun herhangi bir yerinden akan kanın olduğu yere konulursa kanı anında keser. Kök kısmı yılan veya akrep sokan kişiye yedirilir ve bu zehirli hayvanların ısırdıkları yere sürülürse çok faydalı olur. Yeni çıkacak olan diş yerlerine sürülürse kolay bir şekilde çıkartır. Yaprak tarafı zeytinyağı ile pişirilip karın tarafına sürülürse karın oluşan ağrıyı yok eder. Kökü kaynatıldıktan sonra buharına oturulursa basur hastalığına iyi gelir. Saçkıran hastalık türüne iyi gelir. Sinüzit hastalığı için suyu damlatılır.

Acı Kavun Bitkisinin Faydaları;

Acı Kavun Bitkisi Kullanım Şekli ve Faydaları;

Acı Kavun otu, 1,5 metreye yüksekliğine kadar boyu uzayabilen, sarı çiçekli, otsu şeklinde bir bitki ve bu bitkinin sulu meyvelerinden oluşur. Halk dilinde Eşek Hıyarı olarak da bilinmektedir. İçerdiği en önemli maddelerden bir tanesi Elaterin’dir. Bu bitki Akdeniz bölgesinde çokça yetişir. Ayrıca zehirli bir bitki özelliğini de taşır.

Bitkinin Bulunabileceği Yerler;

Acı kavun bitkisinin bulunduğu yerler; genellikle yol kenarlarında, otların bolca bulunduğu yerlerde, dip kısımlarda, genelde çok nemli ortamlarda ve dere kenarlarında rahat bir şekilde bulunabilir.

Bitkinin Toplanmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler;

Acı Kavun bitkisini toplarken, mutlaka sap tarafından koparmaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Yumuşak bir yapıda olan bir bitki olduğu için olgunlaştığı vakit, dokunduğunuz anda patlayabilme özelliğine sahiptir. Patlarsa suyunu alma imkanı kalamayabilir.

Bitkinin Genel Olarak Bilinen Yararları;

Acı Kavun bitkisi; sinüzit baş ağrısı hastalığına karşı oldukça etkili bir bitkidir. Kronik sinüzite karşı meyvesinin suyu su ile seyreltilip burun bölgesine damlatılırsa hastalığa karşı çok faydası görülür. Bu bitkinin özsuyu aynı zamanda iyi bir sökücü ve temizleyici özelliğini taşır. Bitkinin kök kısmı akrep ve yılanların soktuğu yere sürülür ise çok faydası görülür. Kök kısmı suda kaynatılıp buharına oturulur ise amansız olan basur hastalığına iyi gelir. Saçkıran hastalığına iyi gelir. Vücutta kan akan yere konursa kanı keser. Yaprak tarafı zeytinyağı ile pişirildikten sonra kulağa damlatılırsa, kulak çınlama rahatsızlığına iyi gelir. Karın bölgesine sürülür ise karın ağrısını keser. Sarılık rahatsızlığında buruna su şeklinde damlatılırsa iyi gelir.

LÜTFEN DİKKAT!…

Acı kavun bitkisinin kabuk kısmı ve çekirdekleri çok zehirli bir yapıdadır. Bu sebeple sadece meyve tarafının özsuyu ve kökleri doğal ilaç olarak kullanılabilir. Ama bu kısımlarda zehirli olabileceği için bilinçsiz bir şekilde kullanılmamalıdır. Taze olan yaprak tarafları hafif yaralanmalarda kanı kesmeye yardımcı olur. Kök kısımları lapa şekline getirilip egzama olan bölgeye sürülür ise bu hastalığa iyi gelir.

Uyarı!…: Aşırı zehirli bir yapıda olan bitki türü olduğu için mutlaka uzman bir Hekim kontrolünde ve çok dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Var olan Özsu kısmı sinüzüt hastalığına karşı oldukça faydalı olmakla birlikte, şiddetli acı ve hatta ölüm ile sonuçlanabilecek zehirlenme vakalarına neden olabilir. Kavun kısmının sadece 2 gramdan fazla olanı tehlikelidir. Haricen kullanılması gerekip, yaprak kısmı dışında kesinlikle ağız bölgesinden alınmamalıdır.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu