Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Ödem attıran tüyolar ile ödemlere veda edin…

istanbul temizlik şirketi

ÖDEME KARŞI ALABİLECEĞİNİZ BASİT AMA ETKİLİ ÖNLEMLER…

Uyandığınızda yüzünüz şişse, yüzüğünüz parmağınızı sıktıysa veya ayakkabılarınızı zor giydiğinizi fark ettiyseniz muhtemelen ödeminiz vardır. Vücut ağırlığının artmasından ziyade yüzük ve ayakkabıların sıkması, çorapların iz bırakması, yüzün şişmesi, cildin gerilmesi, ödemin belirtileri olarak sıralanıyor.

Vücudun hücreler arası sıvı hacminin artmasıyla, vücudumuzda oluşan 4-5 lt lik fazla su bize ödem olarak geri dönüyor. Ancak ödem engellenebilir, hemde basit ama etkili yöntemlerle. Bu yöntemlerden en etkili olanları sıraladık… 

TUZU AZALTIN

Türkler tuzu seviyor desek yeridir, yapılan araştırmalar normalden 3 kat fazla tuz tükettiğimizi gösteriyor. Fazla tuz tüketimi vüdumuzdaki suyu tutuyor ve ödem oluşuyor. Fazla tuz tüketimi ayrıca yüksek tansiyona ve dolayısıyla kalp, böbrek ve beyinle ilgili ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Tuz tüketiminizi gözden geçirin. Sadece yemeklere konulan tuz değil, hazır gıdalarda bulunan tuzlarda etkili olduğu için özellikle hazır soslar, cipsler ve çerezlerden uzak durmaya çalışın. 

Ödem attıran tüyolar ile ödemlere veda edin...
Ödem attıran tüyolar ile ödemlere veda edin...

HAREKETİNİZİ ARTIRIN

Harket ve düzenli spor yapılması sadece ödemleri atmak için değil sağlığımız içinde çok önemli. 

İLAÇLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Özellikle bazı romatizma ilaçları ve tansiyon ilaçları ödeme neden olabiliyor. Romatizma ilaçları ve ağrı kesiciler gerekliyse mutlaka kullanılmalı. Eğer ilaç kaynaklı ödem olduğunu düşünüyorsanız bunu mutlaka doktorunuzla paylaşın.

Ödem attıran tüyolar ile ödemlere veda edin...

KARBONHİDRATI AZALTIN

Karbonhidrat içeren ekmek, makarna, pilav gibi besinlerin tüketimini azaltın. Çünkü fazla karbonhidrat alımında vücudunuz bu besinleri yakmak için fazlaca su biriktiriyor buda ödeme neden oluyor.

ADET DÖNEMLERİNİZE DİKKAT EDİN

Kadınlarda özellikle adet öncesi ve sırasında ödem artıyor. Bunun nedeni de vücudunuzda hormonların farklılaşması. Özellikle bu dönemde tuzlu ve karbonhidratlı gıdalardan uzak durulmasında fayda var.

BAZI GIDALARA AĞIRLIK VERİN

Kiraz, ananas, kayısı, maydanoz ve salatalık vücuttan su atıcı özelliği olan besinler. Ödeminiz olduğunda bu tür gıdaları daha fazla tüketerek su atıcı özelliklerinden faydalanabilirsiniz.

SU TÜKETİMİNE DİKKAT!

Günlük en az 2.5 litre su içmelisiniz ki ödemler oluşmasın. Bunun yanısıra alkol gibi ödem artırabilecek içeceklerden uzak durmanızda yarar var.

YOĞURT VE KEFİRİ TÜKETİN

Yoğurt ve kefir vücuttan ödemi atan besinler arasında kabul ediliyor. Kalsiyumdan zengin olan bu gıdalar vücutta mineral dengesini sağlayarak ödem oluşumunu önleyebiliyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu