Instagram takipçi satın al
Haberler

Noel Baba gerçek değil diyen öğretmen okuldan kovuldu

istanbul temizlik şirketi
Noel Baba gerçek değil diyen öğretmen okuldan kovuldu

Amerika’nın New Jersey eyaletinde meydana gelen ilginç olayda, adı Bayan M olduğu belirtilen bir öğretmen, Hristiyan aleminin en önemli bayramlarından birisi olan Noel öncesinde ilk okul birinci sınıf öğrencilerine Noel Baba’nın ve hatta uçan ren geyikleri, elfer, diş perisi, paskalya tavşanı gibi mitolojik figürlerin gerçekte olmadığını söylüyor.

Bu olayın ortaya çıkması ardından okula yapılan şikayetlerle Cedar Hill İlkokulu Müdürü Michael Raj, bahis geçen öğretmenin küçük çocukların hayal dünyasını yıkmakla suçuyor ve velilere gönderdiği özür mektubunda öğretmenin artık bu okulda görev yapamayacağını belirtiyor.

İlkokullar sorumlusu da konuyla ilgili açıklama yaptı

Cedar Hill’in bağlı olduğu böglede yer alan ilkokullardan sorumlu olan Rene Rovtar da bu konuya değinerek, öğretmennin görevden alındığını, kendisinin de sorumluluk sahibi bir veli olduğunu ve bu sebeple çocukların bu konudaki hassasiyetlerini anlatığını belirtirken. Şahsi Twitter hesabından da Noel Baba ile birlikte çekilmiş bir fotoğrafının altına “Ben inanıyorum” yazarak paylaştı.

Şahsi görüşüm:

Bu haberi eklememdeki amaç dünyanin bir çok yerinde özellikle küçük çocuklara nasıl değer verildiği, bir öğretmenin onların hayal dünyasını yıkabileceği sebebiyle bile görevden alınabildiğini, fakat ülkemizde ise öğrencisini istismar eden öğretmenlerin halen görevlerine devam edebildiğini, öğrencilerine aşırı şiddet uygulayanların hiç bir ceza almadan mesleklerine devam edebildiğini görmek içimi acıtıyor.

Gazete arşivlerini açarsanız ülkemizde çocuğa verilen değerle, gayrimüslim diye yan bakılan ülkelerde çocuğa verilen değer arasındaki farkları rahatlıkla okuyabilirsiniz. Sadece son 7-8 yılda 15 binden fazla 15 yaş altında kız çocuğu doğum yaptı bu ülkede. 

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu