Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Netflix, şifre paylaşımı yapan kullanıcıların hesaplarını kapatmaya hazırlanıyor

istanbul temizlik şirketi
Netflix, şifre paylaşımı yapan kullanıcıların hesaplarını kapatmaya hazırlanıyor

Kullanıcıların yapmış olduğu politika ihlalleri nedeniyle Netflix son dönemlerde büyük zararlara uğruyor. Özellikle bir grup kişinin bir araya gelip Netflix hesap ücretini bölüşerek kullanmaları sistem tarafından yasaklanmış durumda. Şirketin bu yüzden büyük mali zararlara uğradığını açıklayan şirket, yakın zamanda bu konu ile ilgili büyük bir adım atacak.

Yapay Zeka Yardımıyla Tespit Edilecek

Normalde bir Netflix hesabını sadece bir kullanıcı kullanabiliyorken bunu suistimal eden kişilere karşı şirket büyük bir savunma mekanizması hazırlıyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar tamamen sistemsel olacak. Sisteme eklenen bir yapay zeka sayesinde kullanıcılar analiz edilip hesabı farklı kişilerin kullanıp kullanmadığı tespit edilecek. Burada devreye kişilerin içerikleri izlerken kullanmış olduğu internet adresleri de girmekte. Sistemin kullanıcıyı değerlendirme aşamasında hangi bilgileri kullanacağı şuan için açıklanmış değil. 

Şirket Her Ay 192 Milyon Dolar Kaybediyor

Sistemi suistimal edip politika ihlalleri gerçekleştiren kullanıcılar nedeniyle Netflix, her ay yaklaşık 192 milyon dolar kaybettiğini açıkladı. Bunda en büyük paya sahip olanlar ise bir hesabın parasını ortak olarak paylaşanlar olarak biliniyor. Şirketin bu parayı cebine koyup var olan has kullanıcılarına daha kaliteli içerikler sunabilmek amacıyla kullanmayı hedeflediği açıklandı. Bu yüzden gelişmiş yapay zeka teknolojisinden alınan yardımla söz konusu kuralları ihlal eden kişilerin hesaplarının kapatılması gündemde yer alıyor.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu