Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerYaşamYaşam - insan

Nazar değse Bill Gates’e değerdi

istanbul temizlik şirketi
Bilindiği gibi Bill Gates 3 çocuk babası ve evli bir adam olmanın yanı sıra teknoloji dünyasının en çok bilinen isimleri arasında yer alıyor. Microsoft’un kurucularından olmasının yanı sıra şirketin başkanı ve baş yazılım mimarı olması da ne kadar başarılı olduğunu gösterebiliyor. Hatta 2009’da Bill Gates’in dünyanın en zengin kişisi olduğunu belirten bir rapor da bulunuyor.

Bill Gates’e nazar falan değmedi

Bill Gates'e nazar falan değmedi

Avukat bir baba ve öğretmen bir annenin çocuğu olarak kendini geliştirmesi ve bugün olduğu kişiye dönüşmesi kıskanılacak bir durum. Ancak Bill Gates’e nazar değdiği ve kazancının azaldığı gibi bir durum yok. Hatta son yıllardaki girişimleri ile şirketin daha da büyümesini ve farklı alanlara da yöneldiğini görebiliyoruz.

Bill Gates gibi başarılı ve zengin bir insanın hayatında nazar diye bir durum olmaması aslında nazarın var olup olmadığını da düşünmemizi gerektiriyor. Ancak nazara o kadar inanan kişiler var ki “Bill Gates Müslüman değil” ya da “Bill Gates Türk değil” gibi anlamsız cümlelerle nazarın varlığını savunabiliyorlar. Bu durum akla sadece Müslümanlar ve Türkler için mi nazar diye bir durum var olduğu düşüncesini getiriyor.

Bu nazar bir tek Müslümanlara mı özel?

Söz konusu nazar olduğunda her insanın “aman söyleme nazar değer” gibi bir cümlesi olması çoğu zaman mantık dışı olabiliyor. Hatta düşünüldüğünde bir başarını ya da mutluluğunu paylaştığın için nazar değiyor olsaydı Bill Gates gibi dünyaca ünlü ve başarılı birine nazar değmesi gerektiği sonucuna varılabiliyor.

Hayatta nazar değer diye korktuğunuz, sakladığınız ve insanlarla paylaşmaktan çekindiğiniz durumlar için neden sadece Müslümanlar için ya da Türkler için nazar diye bir olguya inanıldığını düşünmeniz çok daha doğru olacaktır. Çünkü günahsa sadece Müslümanlara günah ya da nazarsa sadece Müslümanlara değer gibi bir şey söylendiği zaman bile anlamsız olabiliyor.

Allah, değerli okuyucularımızı nazardan saklasın…

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu