Instagram takipçi satın al
İlginç BilgilerListeler

Beyaz Eşyaların Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz?

istanbul temizlik şirketi

Çamaşır makinesi kullanımı ve ömrünün uzatılması

Çamaşır makinesi kullanımı ve ömrünün uzatılması

Çamaşır makinesini kullanırken üstün eağır şeyler koymayın. Makineye attığınız çamaşırlarınızın ceplerine bakın ve kontrol edin. Deterjan seçimi yaparken sadece çamaşır makinesi deterjanı kullanın. Köpüklü olarak tabir edilen ve el yıkamada kullanılan deterjanlar makineye zarar verebilir.

Çamaşır makinesinin iç kısmında bulunan lastikli bölgeleri yıkamadan sonra silin. Çekmece kısımlarını da çıkarın ve temizleyip yeniden takın. Bunları yapmanız makinenin küflenmesini önleyecektir.Yıkama bittiği zaman hemen çamaşırları çıkartın. Şayet yıkanmış çamaşırları makinede uzun süre bekletirseniz, tambur kısmına zarar verebilirsiniz.Kendiliğinden temizleme işlemini yapan bir makineniz yoksa, bu işlemi aylık olarak siz yapın. Eğer makine boş ise en sıcak programa ayarlayın ve bu şekilde çalıştırın. Az miktarda sirke veya limon suyu katabilirsiniz.

Buzdolabı kullanımı ve ömrünün uzatılması

Buzdolabı kullanımı ve ömrünün uzatılması

Uzun ömürlü bir buzdolabına sahip olmak istiyorsanız, yeni alıp eve getirilirken onu bağ aşağı doğru döndürmemeli ve maksimum 40 derece yatırmalısınız. Bu şekilde yapılan taşımanın amacı,kompresör yağının dökülmemesidir. Bu yağ dökülür ya da sızarsa buzdolabının sistemi arıza yapabilir. Yerleştirme işlemi tamamlandığında buzdolabını hemen çalıştırmayın. Bu işlem için beklenecek süre genelde 4 ile 6 saat arasıdır.Sıcak yemekler koymakta buzdolabınız için sakıncalıdır.

Ara sıra dolabın fişini çekin ve içini boşaltarak temizleyin. Özellikle arka bölümde biriken toz ve örümcek ağlarını mutlaka yok edin. Bu işlem için elektrik süpürgesi kullanılabilir fakat belirttiğimiz gibi fişi mutlaka çekin

Bulaşık makinesi kullanımı ve ömrünün uzatılması

Bulaşık makinesi kullanımı ve ömrünün uzatılması

Bulaşıklarınızı dizmeden önce yiyecek kalıntılarını ve yağları akıtın. Dizerken mutlaka ters dizin ve üzerilerinde kağıt, etiket gibi şeyler olmadığına dikkat edin. Bu gibi şeyler bulaşık makinesinin filtresini tıkayarak zarar verebilir. Bulaşıklar birbirine temas etmemeli ve su gelen bölümü engellememelidir. Deterjanınız mutlaka makine deterjanı olmalıdır. Az önce belirttiğimiz gibi el yıkamada kullanılan deterjanlar makine için sakıncalıdır. Kafi miktarda parlatıcı ve tuz koymayı ihmal etmeyin. Bu sayede hem makinenin ömrü uzayacak hem de daha iyi performans sağlayacaktır.

Mikrodalga kullanımı ve ömrünün uzatılması

Mikrodalga kullanımı ve ömrünün uzatılması

Hafif yemekler pişirirken yanına 1 bardak su koyarsanız, cihazınızda ki radyasyonun emilmesini ve daha iyi çalışmasını sağlarsınız. Mikrodalganın üstüne bir şey bırakmayın. Eğer bırakacaksanız, havalandırma ızgarasının önünü kapatmayın. Magretronun arıza yapmaması için, boşken cihazı çalıştırmayın. İç kısma ağır malzemeler koymayın. Mikrodalgaya uygun olmayan çok ağır malzemeler yangına sebep olabilir. Yemekleri çok fazla pişirmeyin ve pişirme işleminden sonra iç kısımdaki kalıntılar ile yağları temizleyin.

Blender kullanımı ve ömrünün uzatılması

Blender kullanımı ve ömrünün uzatılması

Kaynar yiyecekler için blender kullanmaktan kaçının.Kullanım sonrasında altını kapattığınız zaman sıcaklığın kaybolmasını bekleyin.Motor bölümüne sıvı girmemesine dikkat edin. Motorun fazla ısınmaması içinBlender’ ı çok uzun süre çalıştırmayın. 10 saniye aralıklarla cihazı durdurun.Son olarak, blender’ ı sert ve kuru yiyecekler için kullanmayın.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu