Instagram takipçi satın al
TeknolojiKültür - Sanat

Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi Hayranlarını Sevindirdi!

Şirket, Warner Bros’un sahip olduğu ve dünyanın en ünlü film serilerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaştı

istanbul temizlik şirketi

Warner Bros Nedir?

Warner Bros. Entertainment, Warner Brothers kısaca Warner Bros merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Burbank kentindeki film yapım şirketlerinden biridir. Warner Bros, 1923 yılında Harry, Albert, Sam ve Jack Warner tarafından kurulmuştur. İsmi de sonradan Amerika’ya göç eden bu dört kardeşten gelmektedir. Dört kardeş, film ve tiyatro sektörünün yeni yeni ortaya çıktığı dönemden itibaren bu alanla ilgiliydi. Hatta ilk zamanlarda çektikleri birkaç sinema filmini kiraladıkları projektör ile Pennsylvania ve Ohio’da gösterimini gerçekleştirdiler. Pennsylvania’da ilk tiyatroyu açan kişiler olarak da isimlerini tarihe yazdırdılar. Amerikan film endüstrisinin önde gelen isimlerinden biri olan Warner Bros, Motion Picture Association of America (MPA) üyesidir. Warner Bros’un alt departmanlarıyla birlikte grubun toplamda 8000’e yakın çalışanı vardır.

 

Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi’nin NFT Koleksiyonunu Çıkardı!

Son yıllarda hem en gözde hem de en tartışmalı olan yatırım araçlarından biri olan kripto para dünyasında trendlerin başında NFT (non-fungible token)’ler geliyordu. Blok zinciri teknolojisinden faydalanarak yapılan ve değiştirilemez token olarak adlandırılan NFT’ler teknolojisinin 2021 yılındaki trendlerinin başında NFT’ler geliyordu. “Değiştirilemez token” olarak da bilinen NFT’lerin, son yapılan araştırmalara göre; satışları tam yüzde 97 azalmış olarak görülse de bu sektörde yaşanan yeni gelişmeler NFT dünyasının hala canlı olduğunu bizlere gösteriyor. Şimdi de dünyanın en büyük yayıncı ve yapımcıları arasında yer alan Warner Bros, NFT dünyasında sürpriz yaptı. Şirket, Warner Bros’un sahip olduğu ve dünyanın en ünlü film serilerinden biri olan Yüzüklerin Efendisi ile ilgili önemli bir gelişmeyi paylaştı: Serinin ilk filminin özel bir NFT koleksiyonu haline getirildiğini açıkladılar.

Warner Bros, Yüzüklerin Efendisi Hayranlarını Sevindirdi!
Warner Bros Yüzüklerin Efendisi

 

4K Kopyasıyla Birlikte Yayınlanacak

Yüzüklerin Efendisi serisinin hayranlarını sevindirecek bir işe imza atan Warner Bros, yarın web sitesinde NFT’leri yayınlayacak. Ortaya konulan her NFT, Peter Jackson’ın 2001 yapımı Yüzüklerin Efendisi filminin 4K kopyasıyla birlikte daha birçok sahne arkası görüntüleri, çok sayıda fotoğraf ve filmden ilham alan özel eserleri de içeriyor. Şirketin çıkardığı bu yeni NFT projesinde yer alan Web3 film deneyimiyle, seri hayranlarının etkileşim kurması çok daha kolay bir hal alacakken aynı zamanda da bu konuda daha fazla heyecan yaratması bekleniyor. Bunun için de Web3 multimedya yönteminden faydalanılmış. Multimedya NFT ürünleri alanında türünün ilk çalışması olan bu NFT projesi, insanlar tarafından oldukça yoğun bir ilgi görmeye devam ediyor.

Web3 Alanında İlk Büyük Stüdyo Filmi!

Multimedya NFT olarak sunulan ilk ürün olan Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği ile birlikte bu film Web3 alanında sürülen ilk büyük stüdyo filmi ünvanını almış oldu. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi dizisi Amazon Prime Video’nun en pahalı yapımı olmuştu. Yapılan açıklamaya göre, serinin Yüzük Kardeşliği filmi 4K kalitede piyasaya sürüldü ve birbirinden farklı özellikler içeriyor. NFT’de kullanıcılara sunulacak deneyimler arasında, özel etkinlikler, etkileşim temalı navigasyon, keşfedilebilir resim galerileri ve keşfedilebilir gizli AR koleksiyonları da yer alıyor.

Ortaklık Kurulan Eluvio’nun CEO’su Michelle Munson Konuştu!

Warner Bros, bu NFT koleksiyonunda Eluvio ile yaptığı ortaklıkla, Eluvio Content Blockchain projesine de yüksek performanslı bir altyapı oluşturmuş oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Eluvio CEO’su Michelle Munson ise şunları söyledi, “Yüzüklerin Efendisi hayranları artık onları şaşırtacak ve memnun edecek destansı bir canlı medya deneyimi edinebilir. Ayrıca, katılabilir ve takas edebilir.” Dedi. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi IP komisyonu başkanı Thomas Dey, bu meşhur seri için; Yüzüklerin Efendisi’nin Marvel veya Star Wars kadar büyük bir seri haline gelebileceğini ve Embracer’ın özellikle oyun alanında büyük planları olduğunu da söyledi.

 

Daha fazlası için tıklayarak sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın!

İlginiz Çekebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu