Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Motorlu Taşıtlar Vergisi Zam Oranları Belli Oldu

istanbul temizlik şirketi
1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak Motorlu Taşıtlar Vergisi artış oranı Cumhurbaşkanı onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı özel indiriminin ardından MTV artış oranı %12 olarak açıklandı. Onun haricindeki ehliyet harcı, trafik cezası ve pasaport ücreti gibi ücretlere ise %22.58 zam yapılacak.
2020 tarihine kısa bir süre kala 2020 yılında ödenecek olan vergi, harç ve cezalara yapılacak zam oranı belli oldu. Resmi gazetede yayımlanan kararda, MTV artış oranı %12 olarak açıklanırken, diğer vergi, harç ve cezalara gelecek olan zam oranı %22,58 olacak. Öte yandan 2019 yılının en çok konuşulan konularından birisi olan yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcı da aynı oranda zam yapılarak 1830 TL’ye yükseltilecek.
Motorlu Taşıtlar Vergisi Zam Oranları Belli Oldu
Meclisten geçen karar Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de  2020 yılında Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tutarlarına uygulanacak yeniden değerleme oranının belirlenmesine ilişkin ekli karın yürürlüğe konulmasına, 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nun 10’ncu maddesi gereğince karar verildi. 22 Aralık 2019 tarihinde yayımlanan  1839 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nın eki olarak yer alan kararın 1’nci maddesinde, “2019 yılı için tespit edilen yeniden değerleme oranı, 18 Şubat 1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu’nun 5’nci maddesinde yer alan 1 sayılı tarife, 6’ncı maddesinde yer alan 2 ve 4 sayılı tarifeler ve geçici 8’nci maddesinde yer alan 1/A sayılı tarifede bulunan taşıtlar için, 2020 yılında motorlu taşıtlar vergisi tutarına uygulanmak üzere yüzde 12 belirlenmiştir.” ifadeleriyle yayımlandı.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu