Instagram takipçi satın al
Gezi RehberiListeler

Eskişehir Gezilecek Görülecek Yerler

istanbul temizlik şirketi

Heykelleri, caddeleri, parkları, müzeleri, Porsuk Çayı, Adalar’ı, lületaşı ve üniversiteleri ile Anadolu’nun göbeğinde, isminin aksine özünden bir şey kaybetmeden sürekli yenilenen, gezilecek turistik yerlerle dolu bir gençlik şehri, Eskişehir…

Eskişehir’de, Türklerin bölgeye geldiklerinde ilk yerleştikleri yer olarak bilinen Odunpazarı’nda kamu ve ticari yapıların yanında, din merkezleri ve sosyal amaçla hizmet veren yerler bulunmaktadır. Semtin yolları kıvırmlı ve taş döşelidir. Bölgede bulunan evlerin ve konakların çoğu iki katlı, ahşap süslemeli, cumbalı şekilde inşa edilmiştir. Ayrıca çok sayıdaki Klasik Osmanlı Evleri bizi zaman tünelinde müthiş bir yolculuğa çıkarmaktadır. Bölgede 1525 yılında yaptırılan Kurşunlu Camii ve Külliyesi ile Akoğlan Camii, Müftü Camii, Tiryakizade Hasan Paşa Camii, Şeyh Şehabettin Türbesi dini yapıların en önemlileridir.

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi
Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Odunpazarı’nda bulunan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni gezerken hayranlık uyandıracak birçok eser göreceğiz. Müze, Türkiye’nin ilk cam sanatları müzesidir. Müzede 42 cam sanatçısının eserleri yer almaktadır. Ayrıca müzede yaklaşık 5000 kitabın bulunduğu bir kütüphane ve sürekli tiyatro oyunlarının sergilendiği tiyatro salonu bulunmaktadır.

Eskişehir Havacılık Parkı ve Tayyare Müzesi
Eskişehir Havacılık Parkı ve Tayyare Müzesi

Sivil havacılığın beşiği olan Eskişehir’de görülmeye değer bir diğer müze ise 1. Hava İkmal ve Bakım Komutanlığı bünyesinde bulunan uçakların restore edilerek sergilendiği Havacılık Parkı ve Tayyare Müzesi’dir. Açık ve kapalı alanlardan oluşan müzenin açık alanında çeşitli tip ve modellerde sivil uçaklar ve savaş uçakları sergilenmektedir. Kapalı kısmında ise pilot giysileri, maket uçaklar ve uçak motorları ziyarete gidenlere nostaljik bir ortam sunmaktadır.

Eskişehir Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı
Eskişehir Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı

Anadolu ve Osmangazi Üniversiteleri, gerek kültürel gerek sosyal gerekse ticari anlamda şehrin gelişmesinde büyük pay sahibidir. Tam anlamıyla bir öğrenci şehri olan Eskişehir’de öğrenciler için ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Kentte ilgi çeken bir diğer konu da parklardır. Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfettiği gemisinin birebir kopyasının inşa edildiği Sazova Bilim Kültür ve Sanat ParkıKütahya yolu üzerinde yer almaktadır. 350 metre uzunluğundaki yapay plajı, açık ve kapalı yüzme havuzları, restoranlar, büyük gölet, çocuk oyun alanları gibi birçok sosyal aktivitenin bulunduğu Kent Park ve Odunpazarı’nın üst kısmında şehri tepeden gören bir noktaya yapılmış olan, yapay bir şelalenin etrafında kafe ve restoranların bulunduğu Şelale Park bunlardan bazılarıdır.

Porsuk Çayı

Şehir merkezinden geçen Porsuk Çayı’nın etrafındaki kafeler şehre ayrı bir hava katmaktadır. Ayrıca Porsuk Çayı’nda düzenlenen gondol seferleri ile şehri bambaşka bir açıdan keşfetmek mümkündür. Ayrıca Hamamyolu Caddesi, alışveriş dendiğinde ilk akla gelen yerlerdendir.

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu