Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Yapay zeka eğitiminde dünya lideri olacağız.”

istanbul temizlik şirketi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Yapay zeka eğitiminde dünya lideri olacağız."

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un yapmış olduğu açıklamalarda birçok önemli noktaya değinildi. Bakan Selçuk: “Yapay zeka eğitiminde dünya lideri olacağız.”

Eğitimde Yeni Bir Döneme Giriyoruz

Milli Eğitim Bakanı, göreve atandığı günden itibaren eğitim alanında birçok yeniliğin altına imzasını attı. Şimdi de bu yenilikleri daha fazla boyutlandırmak için yeni çalışmalar için hazırlanılıyor. Eğitimde yeni bir döneme girileceğini açıklayan Ziya Selçuk, öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almaları için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Teknolojiye öncülük eden Amerika ve Japonya gibi devletler son zamanlarda yapay zeka çalışmalarına daha fazla özen göstermeye başladılar. Çağın gerisinde kalmamak adına ülkemizde de yapılacak çalışmaların bize katkısı olacaktır. Ülkemizde hali hazırda birtakım robotik çalışmalar devam ediyor, ancak hiçbiri henüz uluslararası alanda rekabet edecek kadar gelişmiş değil.

Planlar Uzun Vadeli Olarak Yapıldı

Yapay zeka alanında dünya lideri olabilecek seviyeye gelmemiz için hedefin 2020-2040 yılları aralığı olduğu belirtildi. Buna göre eğitim alanında yapılacak olan yatırımlar ile birlikte doğru eğitimin verilmesi için çalışılacak. Özellikle bilişim okuyan lise ve üniversite öğrencilerine bu alanda destek verileceğini açıklayan Ziya Selçuk, sadece biraz zamana ihtiyacımız olduğunu belirtti.

Hali hazırda yapay zekanın gelmiş olduğu seviyeyi düşününce gelecekte neyle karşılaşacağımızı tahmin etmek gerçekten oldukça zor. Ancak bunun insanlık için çok önemli bir yere sahip olacağını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanının yapmış olduğu açıklamaları desteklemeli ve bu yönde çalışmalar yapmalıyız.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu