Instagram takipçi satın al
Haberler

Mi Band 4’e Türkçe dil desteği geldi

istanbul temizlik şirketi

Dünyanın en çok satan akıllı bilekliklerinden birisi olan Mi Band 4 modeline Türkçe desteği geldi. Artık arayüz Türkçe olabiliyor ve Türkçe karakterler de kullanılabiliyor. Xiaomi Mi Band 4’ü nasıl Türkçe yapabileceğinizi bu yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz.

Mi Band 4’e Türkçe dil desteği geldi

Türkiye’de de oldukça fazla kullanıcısı olan Xiaomi Mi Band 4 modeli için beklenen güncelleme geldi ve artık Türkçe dil desteğine sahip. Bu güncellemeyle birlikte akıllı bileklikler de Türkçe karakter desteği de yer alıyor.  Daha önce cihazı alan ve İngilizce olarak kullanan kullanıcıların telefonlara mesaj vb. bildirimler geldiğinde akıllı bileklik üzerinde Türkçe karakter desteği olmadığı için Ş.Ö.İ.Ç harfleri yerine değişik ikonlar çıkmaktaydı. Yapılan son güncelleme ile birlikte bu sorunda tarihe karıştı.

Mi Band 4’e Türkçe dil desteği nasıl yüklenir?

Xiaomi’nin akıllı bilekliği Mi Band 4’e sonunda Türkçe dil desteği ve Türkçe karakter desteği geldi. Kullanıcıların meraklı bekleyişi sona erdi.

Haziran ayında tanıtılan Mi Band 4, ülkemizde büyük satış rakamlarına ulaştı. Yüksek satışa rağmen Xiaomi, Türkçe desteğini sunmakta epey gecikti. Cihazı satın alanlar İngilizce arayüz ile ve Türkçe karakter desteği olmadan kullanıyor. Örneğin bildirimlerdeki Ş,İ,Ö,Ç gibi Türkçe harfler yerine kare bir ikon gözüküyordu. Yeni güncelleştirme ile bu sorun gideriliyor.

  1. Öncelikle Android veya iOS akıllı telefonunuzda yer alan Mi Fit uygulamasını yeniden güncellemeniz gerekmekte.
  2. Güncelleme sonrasında yeniden Bluetooth üzerinen Mi Band 4’e bağlanıyorsunuz.
  3. Mi Fit uygulamasını açıp burada Mi Band 4 ayarlarına giriyorsunuz.
  4. “Güncellemeleri kontrol et” seçeneğini seçerek yapılan güncellemeyi akıllı bilekliğe yüklüyoruz.
  5. Güncellemenin ardından herhangi bir değişik yapmanıza gerek kalmayacak ve Türkçe kullanabileceksiniz.

Mi Fit iOS ve Android İndirme linkleri:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xiaomi.hm.health&hl=tr&l=tr

https://apps.apple.com/tr/app/mi-fit/id938688461

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu