Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Metabolizmanızı Canlandırın

istanbul temizlik şirketi
Metabolizmanızı Canlandırın

Kilo kaybını hızlandıran en önemli faktör metabolizma hızıdır. Bu konuda tabi ki kalıtsal faktör çok önemli, her insanın metabolizması aynı hızda çalışmıyor, ancak birkaç yöntemle ve alışkanlıklarınızı düzenlemeniz metabolizma hızınızı artıracaktır. İşte önerilerimiz; 

3. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, kesinlikle atlamayın

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür, kesinlikle atlamayın

Kahvaltıyı krallar gibi yapın diye boşa dememiş atalarımız 🙂 zayıflama sürecinde çokda kral sofralarına benzeyen sofralar kurmamamız iyiliğimize olsa da, kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Kahvaltı metabolizmanızı hızlandırır ve gün için bize enerji verir. 

Kardiyo yapmak, yaptıktan sonrada daha fazla kalori harcamamızı sağlar. Bunu 2011’de yapılan bir çalışma söylüyor. Yapılan çalışmaya göre yüzme, koşu, binicilik gibi uzun ve güçlü aerobik antrenmanlarının sonraki 14 saatte 200 kalori daha fazla yakılmasını sağladığını keşfetti. 

5. Kahve veya Çay için

Kahve veya Çay için

Kafein alın, çünkü kafein canlandırır, çünkü sinir sistemini harekete geçirir aynı zamanda iyi bir uyarıcı ve metabolizmanızı hızlandırır. Uyarmakta fayda var etkisini artırmak için kafein miktarını artırmanızın bu sefer vücuda farklı etkileri olacağı için dozunda almanızı tavsiye ediyor uzmanlar. 

Lif Alımını Artırın;

Lif alımı bağırsak sağlığınız için önemli bir madde. Aynı zamanda sindirimi uzun sürdüğü için tokluk hissi de uzun sürüyor. Uzmanların tavsiyesi günde ortalama 25 gram lif almanız yönünde.

Daha Fazla Su İçmelisiniz;

Alman bilim insanları günde içilen 1,5 lt soğuk suyun daha fazla kalori yaktığını çünkü içilen soğuk suyu ısıtmak için insan vücudunun çok daha fazla kalori harcadığını düşünüyor. Siz yinede günde en az 2 lt su için 🙂

Metabolizmanızı Canlandırın

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu