Instagram takipçi satın al
HaberlerTV Yayınları

Mehmetçik ‘Kutlu Zafer’ Yeni Sezonuna Başladı

istanbul temizlik şirketi
Mehmetçik 'Kutlu Zafer' Yeni Sezonuna Başladı

İsmail Hacıoğlu, Cansu Tosun, İsmail Ege Şaşmaz gibi ünlü oyuncuların rol aldığı “Mehmetçik Kutlu Zafer” dizisinin Hollywood filmlerini aratmayan platosu ve çekim teknikleri dikkat çeken bir dizi.

TRT’de yayınlanan dizi için İstanbul’da Riva’da 180 dönüm arazi üzerine 60 tane sokağı, kalesi, camisi, hastanesi, evleri, konakları, çarşısı, hanları, meydanları, kışlası ve Dicle Nehri ile tam bir “Kut” şehri inşa edilerek Türkiye’deki en büyük plato hazırlandı.

Dizi için 1.70 metre derinliğinde 700 metrekarelik blue box havuzu inşa edildi. Bu havuz boyut ve derinlik olarak dünyanın en büyük blue box havuzlarından biri olma özelliğini taşıyor.

“Mehmetçik Kutlu Zafer” için ana plato dışında İstanbul Şile’de 100 dönümlük arazide açık hava platosu oluşturuldu. Açık hava platosunda savaş sahnelerinin çekimi için 1.80 metre boyunda 2 metre genişliğinde ve 2 km uzunluğunda siperlerle çadır ordugah oluşturuldu.

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi her salı TRT ekranlarında izleyici ile buluşacak.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu