Instagram takipçi satın al
Haberler

Malezya “Gelişmiş Ülkelerin Çöplüğü Olmayacağız” dedi

istanbul temizlik şirketi

Çin plastik atık ithalatını yasakladıktan sonra, atıkların yeni adresi gelişmekte olan ülkeler olmaya başladı

Euronews’te yayınlanan bir habere göre, Malezya ülkeye girişi yapılmak istenen 3.300 ton plastik atığı, ABD, Avuctralya ve Kanada’ya geri gönderilecek.

Kısa bir süre önce Çin’de plastik atık ithalatı yasaklanmıştı ve Çin’in ardından en çok plastik atık ithalatı yapan ülkelerin başında Malezya yer alıyordu. Malezya Çevre Bakanı Yeo Bee Yin tarafından yapılan açıkalamada ‘Çin 2018’de plastik atık ithalatını yasakladığında gelişmekte olan ülkeler yeni hedef haline geldi’ ifadelerini kullandı.

‘Malezya gelişmiş ülkelerin çöplüğü olmayacak’

'Malezya gelişmiş ülkelerin çöplüğü olmayacak'

Malezya Çevre Bakanı Bakan Yin açıklamasında, ”Birleşik Krallık’tan gelen kablolar, Avustralya’dan bozuk süt kartonları, Bangladeş’ten CD’ler, ABD’den gönderilen elektronik eşyalar… Malezya gelişmiş devletlerin çöplüğü olmayacak, buna karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Çevre Bakanı Yin açıklamasının devamında ise, Malezya’ya kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 60 konteyner dolusu çöp yakalandığını ve bu çöplerin geldiği ülkelere geri gönderileceğini belirtti.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu