Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

LPG’li Araçlar İçin Yeni Düzenleme Yolda

istanbul temizlik şirketi
LPG'li Araçlar İçin Yeni Düzenleme Yolda

Ülkemizde uzun bir süre önce yürürlüğe girmiş olan LPG’li araçlar için kapalı otopark yasağı artık kalkıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, LPG’li araçlar için yeni bir düzenlemenin yolda olduğunu belirtti. Kapalı alanlara giremeyen araçların Nisan ayında yapılacak olan düzenlemenin ardından rahatça bu tarz alanlara girmesi bekleniyor.

Kısa bir süre önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, LPG’ye sahip olan araçların otoparklara kabul edilmesi gerektiği yönünde fikirlerini açıklamıştı.

Yapılan açıklamalara göre LPG’ye sahip olan araçların kapalı alanlara girmesi yönünde yapılacak olan düzenlemelerin ardından Nisan ayında yürürlüğe konacak. Nisan ayından sonra alışveriş merkezleri ve benzeri yerlerin kapalı otoparklarına artık LPG’li araçlar da girebilecek.

LPG Sayısında Artış Bekleniyor

Nisan ayında yapılacak olan düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından LPG’li araç sayısında önemli oranda artış beklenmekte. Kapalı alanlara girememesinden dolayı birçok kişinin almaktan vazgeçtiği LPG için yasak kalkınca ciddi bir talep artışı olması bekleniyor. Ayrıca LPG’nin benzine oranla daha ucuz olması da yine kişileri LPG kullanmaya iten bir diğer faktör.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu