Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

KYK Borçlarının Faizler Yıl Başında Silinecek

istanbul temizlik şirketi
KYK borcu olanların merakla beklediği haber Berat Albayrak’tan geldi, yeni yılda yapılması planlanan düzenlemenin ardından öğrencilerin borçlarının faizleri silinecek.

Üniversitede okuduğu dönemde KYK kredisi kullanan öğrenciler okulu bitirmelerinin ardından iş bulamadıklarında ödemesi gereken krediler yüzünden borçlu duruma gelmişlerdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada yakalaşık 5 milyon öğrenciyi kapsayan KYK borçları ile ilgili faizlerin silinebileceğini belirtmişti. Yeni yıl başlangıcında yapılacak bir düzenlemenin ardından bu öğrencilerin faizlerinin silinmesi ve ödenecek taksit sayısının artırılması sağlanacak.

KYK KREİ FAİZLER SİLİNECEK

2020 yılının ilk aylarında Mecliste görüşülmesi planlanan düzenleme ile birlikte KYK Kredi borcu olanların ödemesi gereken ana paraları kalacak fakat ödemeyenlere yansıtılan ve yakalaşık 2 katı oranına kadar çıkan faizler silinecek.

KYK KREDİ BORCU GERİ ÖDEME TAKSİT SAYISI ARTACAK

Yapılması planlanan düzenlemenin içerisindeki bir diğer madde ise borç yükünün hafiflemesi açısından geri ödeme taksit sayısının arttılması.

YENİ MEZUN OLAN KİŞİ İŞ BULAMADIYSAN ERTELE

Üniversiteden mezun olan fakat iş bulamayan kişilere de KYK borcunun ödenmesinin ertelenmesi seçeneği getirilecek.

KYK BORCU NASIL SİLİNİR

Peki KYK borcunun silinmesi gibi bir durum var mı?

Evet, öğrenciyken öğrenim kredi kullanıp, mezun olduktan sonra tam teşekküllü bir hastaneden “hayatını çalışarak kazanamaz” raporu alan kişilerin KYK borcunun tamamı siliniyor.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Şaka gibi haber 🙂 “hayatını çalışarak kazanamaz” raporu alan kişilerin KYK borcunun tamamı siliniyor… Önce gençlere istihdam yaratmak lazım sonra zaten bu çocuklar öderler borçlarını.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu