Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşam

Koronavirüsün yeni belirtisi ortaya çıktı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yeni belirtisi olarak bacaklarda döküntü görüldüğü ortaya çıktı. İtalya'da 5 kişiden birisinde bu belirti görüldü.

istanbul temizlik şirketi

Covid19 dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken virüsün bilinmeyen yeni belirtileri de ortaya çıkamaya başladı. İtalya’da koronavirüs teşhisiyle hastaneye yatırılan hastalardan her beş hastadan birisinde ciltte dökülmeler görüldüğü belirtildi. Daha çok çocuklarda ve ergen yaşlarda olan hastalarda görülen belirtilerin kızamık veya çiçek hastalığında ortaya çıkan döküntülerle benzerlik gösterdiği söylendi.

En çok ayak parmaklarında görülen bu kızarıklıklar, iyileşme sürecinde hiç bir iz bırakmadan kayboluyor.

BACAKLARDA VE AYAKLARDAKİ DÖKÜNTÜLERE DİKKAT EDİN

BACAKLARDA VE AYAKLARDAKİ DÖKÜNTÜLERE DİKKAT EDİN

İtalyan doktorlar, kendilerinde bu tür semptomları görenlerin durumu ciddiye almalarını ve döküntüleri görürlerse hastaların kendilerini toplumdan izole etmelerini gerektiğini söyledi. Aynı zamanda bu tür döküntü görülen herkesin doktora gitmesine gerek olmadığını ve kendilerini evlerinde dikkatli kontrol etmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundular.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu