Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Koronavirüse karşı en güvenli ülkeler listesinde Türkiye Şaşırttı

Forbes dergisi tarafından hazırlanan koronavirüse karşı en güvenli ülkeler sıralamasında Türkiye 36. sırada yer buldu. En güvenir ülke ise İsrail oldu.

istanbul temizlik şirketi

Dünyanın en önemli ekonomi dergisi olarak gösterilen Forbes’ın kuruluşu olan DVK Global, “koronavirüse karşı en güveli ülkeler” sıralamasını yayınladı. Toplam 40 ülkeye yer verilene sıralamada en güvenilir ülke İsrail olurken, Türkiye ise 36. sırada yer aldı.

DEĞERENDİRMELER BİRÇOK FARKLI KAPSAMDA YAPILDI

Listeyi hazırlayan kuruluş değerlendirme kategorilerine ülkenin sağlık sektörünün gücü, aşı geliştirme kapasitesi ve ekonomisi baz alınarak sıralama yaptı. Listede ilk üç sırada sırasıyla İsrail, Almanya ve Güney Kore olurken koronavirüsün başlangıç yeri Çin 5. sırada yer aldı.

KORONAVİRÜS’E KARŞI GÜVENİLİR ÜLKELER SIRALAMASINDA TÜRKİYE 36’NCI SIRADA

Toplam 40 ülkenin yer aldığı listede 36. olan Türkiye, Umman, Slovakya Litvanya ve Slovenya’yı geçebildi. Listede göze çarpan bir diğer detay ise virüs nedeniyle Türkiye’den çok daha fazla ölü sayısı olan ülkelerin Türkiye’den daha güvenli olarak gösterilmesi oldu.

KORONAVİRÜS'E KARŞI GÜVENİLİR ÜLKELER SIRALAMASI

KORONAVİRÜS’TE TÜRKİYE’DE SON DURUM

Çin’de başlayan ve bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye’de toplam 69.392 vaka tespit edilirken salgın sebebiyle 1.518 can kaybı yaşandı. Virüs tespit edilen 5.674 kişi ise iyileşerek virüsü atlatmayı başardı.

KORONAVİRÜS'TE TÜRKİYE'DE SON DURUM

İlginiz Çekebilir

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu