Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Kas erimesi ve tedavisi

istanbul temizlik şirketi
Kas erimesi ve tedavisi

Zor bir hastalıktır ve ne kadar hızlı ilerlerse açıkçası o kadar hızlı yatalak bir hasta olma ihtimaliniz yüksektir. Yatalak olmak gerçekten çok zor bir durumdur ve kas erimesi hastalığına yakalanıp yakalanmadığınızı hemen anlayamazsınız ilk başta basit bir kas ağrısı gibi gelebilir size ancak o kadarda basit olmayabilir bazen başka hastalıklar sonucu da kas erimesi tetiklenmiş olabilir.

Kas erimesi günümüzde tedavisi mümkün olan hastalıklar kategorisinde yer almaktadır. Kas erimesi insanların dengesiz beslenmesi sonucu vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanmaktadır.

Kas Erimesi geç fark edildiği zaman hastayı kurtarmak mümkün olmayabilir, bu nedenle kas erimesi hastalığının erken teşhis edilmesi çok önemlidir bu bağlamda bazen bizler çok yorulduğumuzda basit bir bel ağrısı ve/veya kas ağrısı hissedebiliriz, aslında bu ağrılarda kas erimesi hastalığının başlangıcı sayılabilmektedir.
Böyle rahatsızlıklar hissettiğinizde ne olacağını bilemez bir anda dengenizi kaybedip yere düşer ve tekrar ayağa kalktığınızda “belki biraz yorulmuşumdur” diyerek bu olayı geçiştirebilirsiniz ve bu ağrılarınız kas erimesi başlangıcı olabilir. Kas erimesi yaş ilerledikçe daha çok yakalanma riski bulunan bir hastalıktır.

Ayrıca gençlikte toplam vücut kütlesinin üçte birini oluşturan kas kütlesi 75 yaşına kadar yarı yarıya azalıyor 50 li yaşlarda başlayan bu azalma özellikle sırt, kol, bel ve bacak kaslarında kuvvet kaybı olarak ortaya çıkıyor ve bu kuvvet kaybı kas erimesi hastalığına dönüşebiliyor. Kadınlarda ise daha erken ortaya çıkıyor ancak kas kaybı erkeklerde kadınlara göre çok daha fazla olabiliyor.

Kas erimesi hastalığından kurtulabilmek için erken teşhis ve tedavi çok önemlidir, çünkü geç kalındığı takdirde hastanın yatalak olabilme ihtimali bile vardır, Kas Erimesi ancak erken teşhis konduğu zaman mümkün olabiliyor, tedavi hem ilaç yardımı hem de fizik terapi ile yapılabiliyor çünkü tedavi sonrası kaslarınızın eskisinden daha iyi duruma gelmesi gerekiyor böylece hastalığa tekrar yakalanma riskiniz ortadan kalkmış oluyor.

Ancak siz yine de duyarlı olun tedbiri elden bırakmayarak beslenmenize çok ama çok dikkat edin bol bol vitamin alın meyve ve sebze yiyerek vücudunuzun vitamin ve mineral eksiklerini gidermeyi unutmayın. Aynı zamanda herhangi bir kas ve bel ağrısı hissederseniz ağrılarınız ne kadar basitte olsa konunun uzmanı bir doktora danışın çünkü ihmal etmemekte fayda var.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu