Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti

istanbul temizlik şirketi
Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti

Uzun bir süredir Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde tedavi altında tutulan tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu hayatını kaybetti. Akşam saatlerinde hayata gözlerini yuman ünlü tarihçinin severleri hastanenin bahçesinde toplanmaya başladı. İkindi namazına müteakiben cenazesi kılınacağı belirtilen tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun nereye defnedileceği ise henüz açıklanmadı.

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu’nun ölümünün ardından açıklama yapan Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı Genel Sekreteri Ali İhsan Bahadır, “Üstadımız bir saat önce çoklu organ yetmezliğinden Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi ikindi namazına müteakip Çamlıca Camisi’nde kılınacaktır. Sevenlerine ve dostlarımıza duyurulur. İkindi namazına sevenlerini bekliyoruz. Vakfımızın Üsküdar’daki Nasuh Mehmet Efendi Camisi’nin haziresine defnedilecek” sözlerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı gönderide, “Ülkemizin önemli tarihçi yazarlarından biri olan Kadir Mısıroğlu’nun vefatını teessürle öğrendim. Sayın Mısıroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.” açıklamasını yaptı. 

Yapmış olduğu bazı paylaşım ve açıklamalarla zaman zaman gündeme gelen tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu, bunlara rağmen kendisine büyük bir hayran kitlesi toplamayı başardı. Özellikle Osmanlı Devleti hakkında yapmış olduğu açıklamalarla sevgi kazanan tarihçi yazarın hayranları da yine Osmanlı sevgisi ile yanıp tutuşanlardan oluşuyordu.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu