Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Kadınlar Erkeklerden Daha Düşük Maaş Alıyor

istanbul temizlik şirketi
Kadınlar Erkeklerden Daha Düşük Maaş Alıyor

Son dönemde yapılan anket ve araştırmalar sonucunda kadınlarımızın erkeklerden daha düşük oranlarda maaş aldığı ortaya çıktı.

Patronların Keyfine Kalmış Durumdalar

Türkiye’de çalışan kadınlarımız işlerinde ne kadar başarılı olsalar da maaş miktarlarının birçok kez aynı seviyedeki erkek çalışma arkadaşlarından daha düşük olduğunu görüyoruz. Burada inisiyatif tamamen patronlarda. Her ne kadar kadınlar çalıştıkları iş yerini kalkındırmak için elinden geleni yapsa da patronlar bu durumu göz ardı edebiliyor. Bazı konuşmalarda patronlar tarafından bir kadına iş emanet etmeye yeterince cesaret edemediği belirtilmişti. Bu durum her ne kadar saçma olsa da devlet tarafından yapılabilecek herhangi bir şey bulunmuyor. Tek yapılması gereken patronların tabiri caizse at gözlüklerini çıkartıp biraz etrafa göz gezdirmesi olacaktır.

Sorun Eğitim Seviyesi Değil

Ülkemizde çalışmakta olan kadınlarımızın erkek meslektaşlarından daha düşük maaş almaları kesinlikle eğitim seviyesi de değil. Geçerli iş yerinde çalışmak için gerekli eğitimi almamış bazı erkek çalışanların bile eğitimi alan kadınlardan daha fazla maaş aldığına şahit olmamız mümkün.

Aynı işte çalışan kadınların erkeklerden ortalama %12 daha düşük maaş aldığı ortaya çıktı.

Ülkemizde henüz eşit iş eşit ücret kavramı yeterince oturmadığı için durumun böyle olması hiç de şaşırtıcı değil. Oysaki birçok şirketin başında güçlü ve işine emek veren kadınlarımız bulunuyor.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu