Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSinema

İzlenmesi Gereken En İyi 2. Dünya Savaşı Filmleri

istanbul temizlik şirketi

1. Hayat Güzeldir (La vita e bella)

Hayat Güzeldir (La vita e bella)

1997 yapımı filmler arasında yer alan Hayat Güzeldir, komedi ve trajediyi bir anda yaşatacak tarzda bir film. 2. Dünya savaşı günlerinde Guido adlı bir öğretmenin, Dora adında birisine aşık olmasıyla başlayan film, zor şartlar altında aşkı ve sevgiyi dekonu almaktadır. Guido oğlu ve Eliseo amcayla birlikte bir trene asker zoruyla bindirilerek, oğlunun doğum gününde toplama kampına götürülmektedir. Dora’da ise Yahudi olmadığı halde, aynı trende toplama kampına gitmek istemesine rağmen, ayrı trende götürülür. Guido bir baba olmanın gereğini yaparak oğlunu Alman askerlerinden saklayarak, ona askerlerden gizli bir şekilde yemek verir. Ayrıca oğlunun etkilenmemesi için burada yaşananların bir oyun olduğunu, şayet oyunu kazanırsa doğum günü hediyesi olarak ona istediği tankı alabileceğini söyler.

2. Piyanist (The Pianist)

Piyanist (The Pianist)

Polonyalı başarılı bir piyanist olan Szpilman’ın hayatı, Almanların Polonya’yı işgali sonrasında adeta tepetaklak olur. Yahudi bir piyanist olan Wladyslaw Szpilman, toplama kampına gitmekten şans eseri kurtulmuş bir piyanisttir. Toplama kamplarına gitmemek için verdiği mücadele sonucunda, Varşova’nın kenar mahallelerinde hayata tutunmaya çalışır. Bu esnada tanışmış olduğu bir Alman subayı kendisine yardım ederek, hayata tutunmasını sağlar.

3. Çöküş (Der Untergang)

Çöküş (Der Untergang)

IBDB puanı 8.3 olan ve 2004 yapımı olan film, izlenmesi gereken en iyi 2. Dünya savaşı filmleri arasında yer alıyor. Adolf Hitler’in sekreteri olan Traudl Junge’nin vermiş olduğu demeçle başlayan film, Adolf Hitler’in hayatının son zamanlarında Berlin’de bulunan özel bir sığınakta generalleri ile yaşantısını içermektedir. Almanya’nın hızlı bir şekilde çöküşüne değinen veKızıl Ordu’nun Berlin kuşatmasını da konu alan film, izlemenizi tavsiye ettiğimiz 2. Dünya savaşı filmleri arasındadır.

4. Schindler’in Listesi (Schindler’s List)

Schindler’in Listesi (Schindler’s List)

IMDB puanı 8.9 olan 1993 yapımı filmde, yine izlenmesi gereken en iyi 2. Dünya savaşı filmleri arasında yer alıyor. Savaş sırasında Nazilerin yapmış olduğu soykırımdan yaklaşık Bin kadar Yahudi’nin kurtulmasını sağlayan Oskar Schindler’i ve bu Yahudilerin kurtulmasını konu alan film, Oskar Schindler’in insanlık adına göstermiş olduğu büyük fedakarlıkları anlatmaktadır.

5. Kefaret (Atonement)

Kefaret (Atonement)

7.8 IMDB puanına sahip olan Kefaret, savaş esnasında zengin bir ailenin içerisinde büyümüş fakir birinin hayatını konu almaktadır. Evin zengin ve şımarık küçük kızının iftirasıyla hayatı değişen fakir genci konu alan film, 2.Dünya savaşı filmleri arasında dramatik bir varoluş mücadelesine de vurgu yapmaktadır.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu