Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

Sürücüsüz Araçlar Bizleri Nasıl Etkileyecek?

istanbul temizlik şirketi
Sürücüsüz Araçlar Bizleri Nasıl Etkileyecek?

     Sürücüsüz araçların etkilerine gelirsek ilk bakışta etkilenecek ilk kesim şoförler. Şoförler bu duruma tepkilerini işsiz kalacakları üzerine veriyorlar. Eğer bu otonom araba teknolojisi hayata geçerse milyonlarca insan için bir gelir kapısı da kapanmış olacak. Artık taksi, kamyon, otobüs vb. araçları bilgisayar kontrolüne geçecek.

     Bu durumun yararlarından ziyade zararlarına da bir göz atmak lazım. Bilgisayar kontrolünde hayatımıza girecek olan bu sistemler ne derece güvenli? Herkesin aklına gelen bu soru aslında en tartışmalı kısım. Yapılan denemelerde çok düşük yüzdelerde bile olsa kazalar meydana geldi. Ayrıca “hack” olayının son derece yaygınlaştığı dijital dünyada hacklenmesi imkansız sistem yapabilmek mümkün mü? 

Sürücüsüz Araçlar Bizleri Nasıl Etkileyecek?

     Önümüzdeki yıllarda hayata geçmesi çok olağan görünmeyen bu sistemlerle ilgili tartışmalar hala devam etmekte. Bu sistemlerin öncülüğünü üstlenen Tesla şirketi yaptığı açıklamalarla insanları rahatlattı. Henüz test aşamalarından tam olarak geçmediği ve geçmeden de piyasaya sürmeyeceklerini açıkladılar.

     Piyasaya çıksa bile yaygınlaşması çok uzun yıllar alacak gibi görünüyor sürücüsüz araçlar. İnsanların bu durumu kanıksaması, alışması ve güvenmesi çok uzun yıllar alacaktır.

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu