Instagram takipçi satın al
HaberlerListeler

İstanbul Kart’a yeni özellikler geliyor

istanbul temizlik şirketi
İstanbul Kart'a yeni özellikler geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olan toplu taşıma araçlarında kullanılmak üzere kullanıma sunulmuş olan İstanbul Kart’a birbirinden güzel yeni özelliklerin getirilmesi için çalışmalara başlandı. BELBİM A.Ş. ile Bankalar arası Kart Merkezi’nin  yapmış olduğu anlaşmaya göre İstanbul Kart’a birçok güzel özellik eklenecek.

Öncelikle yerli kart sistemimiz olan TROY altyapısı ile hazırlanacak olan yeni kartlar ile birlikte artık İstanbul Kart, restoran ve kafe gibi yerlerde ödeme aracı olarak kullanılabilecek. Bu sayede insanların cüzdanından birçok kartın eksilmesi bekleniyor. Ayrıca yine para yüklemenin de kolaylaştırılacağı sistemde işlemlerin daha da hızlandırılarak zaman kazandırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Kafe ve Restoranlarda Kullanılabilecek

Hali hazırda 18 milyon kullanıcısı bulunan İstanbul Kart’a yeni gelecek özelliklerle birlikte bu sayının daha da artması bekleniyor. Özellikle insanların sıkça uğradıkları kafe ve restoran gibi yerlerde İstanbul Kart’ları ile ödeme yapabilecek olmaları büyük bir kolaylık.

Eklenecek olan özellik ile birlikte ATM’lerden para çekme ve yükleme işlemlerinin yapılması için çalışılan Kart’ın Türkiye genelinde 50 binden fazla ATM’de, 2,4 milyon ödeme noktasında, dünya çapında da 190 ülkede 42 milyondan fazla noktada kullanılabilecek bir ön ödemeli karta dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kredi kartı gibi taksitlendirme veya benzeri işlemlerin getirilmeyeceği İstanbul Kart, daha çok bir ön ödemeli kart olarak kullanılmak için hazırlanıyor. Ayrıca İstanbul Kart ile ilgili tüm çalışmalar yıl sonuna kadar tamamlanacak. 

İlginiz Çekebilir

Martin Luther King

Martin Luther King, Jr., Afrikalı-Amerikalı Baptist papaz ve Amerikan yurttaş hakları hareketi önderi. Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınmaktadır ve 1964 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu