Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

İshalin Belirtileri Ve Bebeklerde İshah Nasıl Tedavi Edilir

istanbul temizlik şirketi
İshalin Belirtileri Ve Bebeklerde İshah Nasıl Tedavi Edilir

İshalin başlıca belirtileri;

  • Susama
  • Fazla dışkı çıkarma ve dışkının sıvı olması
  • Büyük abdesti tutamama
  • Kusma
  • Mide bulantısı ve ateş
  • Yorgunluk ve halsizlik
  • Karın ağrısı gibi ishal belirtileri vardır.

Sıvı kaybı sonucu susuzluk görülür. Bu vücutta 4 oranında su kaybı anlamına gelir. Bunun sonucunda ağızda kuruluk, idrarda azalma ve huzursuzluk görülür.

Bebeklerde İshal Nasıl Tedavi Edilir?

İshal’e bağlı olarak ishal tedavisi farklılık gösterir. Muayene edilen hasta, tedaviye başlatılır. İshal, bebekler için tehlikeli bir hastalıktır. Bu durumda antibiyotik tedavisi uygulanır. İshale bağlı ateş yükselir ve dışkı kanlıdır. İshale neden olan mikroplar değilse eğer ishalin seyri normaldir ve dışkıda kan görülmez. Bebeklerde ishal tedavisi ishal maması ile giderilir. Bu ishal, büyük olasılıkla beslenmeden yada hava değişiminden kaynaklı oluşmuştur. Bu hastalıktan korunmak için yemek öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır. Bebeklerde temizliğe önem verilmeli ve bez değişimi sonrası eller yıkanmalıdır.

İshalli Bebekler Yada Çocuklar İçin Ne Yapılabilir?

İshalin sonucunda sıvı kaybına rastlanır. Sıvı kaybını önlemek için su ve sulu gıdalar tüketilmelidir. Mesela ayran, meyve suyu ve çorba içilebilir. Ancak bebeğin anne sütünden başka bir şeyle beslenmemesi durumunda anne, bebeğini daha fazla emzirmelidir. İshalli bebeklerde yapılması gereken bir diğer madde, bebeğin beslenmesine devam ettirilmesi gerektiğidir. Anne sütüyle beslenen bebekler, çok sık emzirilmelidir. Anne sütü dışında beslenen bebekler ise bol sıvı tüketmelidir. Çocuklarda öğün sayısı arttırılmalıdır. Daha çok yoğurt ve et tüketilebilir.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu