Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı!

istanbul temizlik şirketi
İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı!

Aile içi şiddetin şirketlerdeki iş, işyeri ve çalışan kadınların iş gücüne etkin katılımını olumsuz olarak etkilemesini engellemeye yönelik politikalar oluşturabilmeleri için ‘Aile İçi Şiddet ile Mücadele İçin İşyeri Politikaları Rehberi’ oluşturuldu. Şu anda proje dahilinde 52 şirket, artık insan kaynakları politikalarını bu rehberle oluşturuyor.

Ayrıca Sabancı Üniversitesi, TÜSİAD ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ortaklığıyla başlatılan ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi’yle 5 yılda 150 bin çalışana ulaşıldı.

Proje kapsamında, Sabancı Center’de “kadına yönelik şiddetle mücadelede şirketlerin rolü” konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Oya Ünlü Kızıl, projenin beşinci yılını tamamladığını belirterek, böylesine önemli bir sorunun çözümü için sorumluluk alan ve önemli adımlar atan 51 şirketi kutladı.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu