Instagram takipçi satın al
Haberler

Momo nedir? Momo oyunu nasıl yayılıyor? Momo neden intihara sürüklüyor?

istanbul temizlik şirketi
Momo nedir? Momo oyunu nasıl yayılıyor? Momo neden intihara sürüklüyor?

İnternetin yeni olayı momo içerikleri her gün daha fazla yayılmaya devam ediyor. Youtube’da yayınlanan ve özelliklede çocukların izlediği videoların arasında ekrana gelen ve videoyu izleyen çocuklardan bir takım isteklerden bulunan Momo, videoyu izleyen eğer istediklerini yapmazsa gece gelir ve seni bulurum diye dehdit ediyor.

Momo’nun ilk hangi ülkeden çıktığı henüz bilinmese de İspanyolca konuşan ülkelerden birisinde bir kullanıcı, Instagram üzerinde bulduğu bir fotoğraflı aldı ve bu fotoğrafla kendine Whatsapp kullanıcısı oluşturdu.  Bu Whatsapp numarasının yapılmasından sonra ise numaraya mesaj atan veya arayan herkese rahatsız edici fotoğraflar yollamaya başladı. Henüz kesin olmasa da bazı kullanıcılar Momo’nun kişisel bilgilerede ulaştığını belirtiyor.

MOMO NEDİR?

Gençlerin yeni tehlikesi Momo, WhatApp üzerinden yayılmaya başladı ve yayınlanan şiddet içerikli, intihara sevk eden mesajlarla gençleri intihara sürüklemeye başladı. Daha önce de aynısı Mavi Balina oyunuyla olmuş ve dünya genelinde bir çok genç intihar etmişti.

Konuyla ilgili vatandaşara duyuru yapan, İspanya ve Meksika polisi vatandaşlardan bu uygulamaya kesinlikle girmemelerini söyledi. 

Momo’nun yüzünün ise Japonya’da bir müzede halen sergilenen kuş kadın isimli heykelden alındığı ortaya çıktı.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu