EğitimHaberlerListeler

İnsanların Hayatı Gerçekten Ne Kadar Adil Olduğu Bu Kadar Güzel Anlatılamaz

1. Sosyoekonomik Farkla Başlangıç

Sosyoekonomik Farkla Başlangıç

SOL: Bu Richard. Ailesi iyi durumda.

SAĞ: Bu Paula. Ailesi pek iyi durumda değil.

2. Gelişim Aşaması

Gelişim Aşaması

SOL: Richard’ın evi sıcak ve kuru. Kitaplığı kitaplarla ve buzdolabı yiyeceklerle dolu.

SAĞ: Paula’nın evinde bir sürü insan var; ama başka da pek bir şey yok. Ortam gürültülü ve nemli. Paula sürekli hastalanıyor.

3. Ekonomik Zorunluluklar

Ekonomik Zorunluluklar

SOL: Richard’ın ebeveynleri onun için herşeyi yapıyorlar.

SAĞ: Paula’nınkiler de. O yüzden gece gündüz çalışıyorlar.

4. Gelir Farkı

Gelir Farkı

SOL: Richard iyi bir okula gidiyor. Okulun kaynak sorunu yok, iyi öğrencileri var. Öğretmenler işlerini severek yapıyorlar.

SAĞ: Paula’nın okulunda sınıflar çok kalabalık. Okulun kaynak sorunu var. Öğretmenler mutsuz ve stresliler.

5. Gelirin Hayata Katkısı

Gelirin Hayata Katkısı

SOL: Bunların sonucunda Richard’dan beklentilerle [Anne: “B+ mı? Sana özel ders aldırmalıyız”]

SAĞ: Paula’dan beklentiler [Anne: “B mi? Hiç de fena değil!”] niçin farklı anlayabiliyoruz.

6. Ve yıllar boyunca bu küçük farklılıklar birikiyor…

Ve yıllar boyunca bu küçük farklılıklar birikiyor...

Ve yıllar boyunca bu küçük farklılıklar birikiyor…

SOL: Anne babanın ödediği özel, kaliteli üniversite

SAĞ: İş ve okulu birarada götürüyor. Bir sürü borcu var.

7. Bu farklar biriktikçe de araları açılıyor:

Bu farklar biriktikçe de araları açılıyor:

Bu farklar biriktikçe de araları açılıyor:

SOL: Baba: “Orada çalışan arkadaşlarım var, sana hemen staj ayarlarım”

SAĞ: Baba: “Sen derslerine çalış, benimle zaman kaybetme”

8. Bu farklar tek başlarına fark edilmed

Bu farklar tek başlarına fark edilmed

Bu farklar tek başlarına fark edilmedikleri için…

SOL: Bankacı: “Krediniz onaylandı, tebrikler!”

SAĞ: Bankacı: “Maalesef krediniz onaylanmadı”

9. Torpilli Bir Hayat

Torpilli Bir Hayat

SOL: …Zaman içinde Richard toplumda en yukarıda olmayı hakettiğini düşünmeye başlıyor; ne de olsa herşeyi “kendisi” yaptı. Yönetici: “Sen Roger’ın oğlusun değil mi? Hakkında iyi şeyler duyuyorum; böyle devam et.”

SAĞ: Paula da yavaş yavaş “haddini bilmeye”, “toplumdaki yerini kabullenmeye” başlıyor. Yönetici: “Evet, işe alındın şekerim, ama bir gözüm üstünde olacak!”

10. Umutsuzluk

Umutsuzluk

SOL: “Başarınızın sırrı nedir?”

SAĞ: “Müsaadenizle…”

11. Sonuç

Sonuç

SOL: “Sızlanmak yerine çok çalışmak. Sadaka isteyenlerden bıktım. Bana kimse bir şeyi gümüş tabakta sunmadı…”

pomeranian boo fiyatları

Serkan Kara

27 Yaşındayım ve Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum, genelde takip ettiğim konularda ki fikirlerimi burada yazılarımla sizlere aktarmaya çalışıyorum. Bana ulaşmak isterseniz mail adresim: Skara@lafmacun.net

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu