Instagram takipçi satın al
HaberlerPolitikaTürkiye

İBB, Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA ile anlaşmalarını iptal etti

istanbul temizlik şirketi

Gündem ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu özellikle İBB’nin vakıflara aktarılan bütçeleri hakkında çok çarpıcı konuştu, İmamoğlu daha yolun başında olduklarını ancak şuana kadar bile 337 milyonluk vakıflara aktarılan bütçeyi iptal ettiğini söyledi. konuşmasına şu şekilde devam etti: “İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina İstanbulluya ait. Bu daha başlangıç” dedi.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İBB’den yapılan açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı vakıf ve derneklerle olan işbirlikleri, kamuoyunda tartışma konusu olmuştur. İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla bir süre önce bu dernek ve vakıfların İBB ile olan çalışmaları üzerine inceleme başlatılmış ve incelemeler derinlemesine devam etmektedir. İncelemeler sırasında çok sayıda vakıfla, protokoller kapsamında veya şifahi görüşmeler yoluyla, yurt inşaatları, bina kiralama, bakım-onarım tadilatı, ulaşım-yeme-içme, proje, diğer yardımlar ve tefrişat gibi kalemlerde maddi işbirlikleri tespit edilmiştir. İlk incelemenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla arasındaki protokolü fesh etme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir.” denildi.

İBB, Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA ile anlaşmalarını iptal etti

200 BİN KİŞİYE İŞ SORUSUNA YANIT

Seçim dönemi vaatlerinden olan 200 bin kişiye istihdam sorusunu cevaplayan İmamoğlu “Dilerdim ki bu taahütlerimizi tam takip etseydiniz. 200 bin kişiye iş bulacağımız bu takvim 5 yıl. Çalışmalarımız başladı. Ekonominin kötü durumda olmasının sebebi var. İktidarın kötü ekonomi yönetimi” dedi, ayrıca bu ve benzer soruları siz iktidara sormaya cesaret edemezsiniz ama ben sizin yerinize sorayım Ülke genelindeki işsizlik çok kötü durumda bununla ilgili iktidarın bir çözümü var mı? şeklinde çıkış yaptı.

“İSRAFI GÖZLER ÖNÜNE SEREN BULUŞMAMIZ OLACAK”

İmamoğlu, eski dönemdeki makam araçlarını ne zaman sergileyeceğiyle ilgili soruya ise “Makam araçları konusunda her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. 357 milyon liralık tablo daha başlangıç dedim. Araçla ilgili kısımda da ciddi yol aldık. Ne yazık ki orada da muazzam bir israf var. Yakında sizleri çağıracağımız ve israfı gözler önüne seren bir buluşmamız olacak.” şeklinde yanıt verdi.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Eline sağlık kelimesinin sonuna kadar hak eden bir insan İmamoğlu devletin imkanlarını daha doğrusu bizlerin Türk milletinin milli hasılasını ne olduğu belirsiz derneklere ve bu dernekleri paravan yaparak para aklamalarına aman vermeyerek bu millete en büyük hizmeti sağlamıştır.Dil din ırk kullanarak insanların duygularını istismar eden bu asalak derneklerden umarım bir an önce kurtuluruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu