Instagram takipçi satın al
Haberler

Hindistan Ordusunun savaş halinde sadece 10 gün yetecek kadar cephanesi bulunuyor

istanbul temizlik şirketi
Hindistan Ordusunun savaş halinde sadece 10 gün yetecek kadar cephanesi bulunuyor

Hindistan hükümeti tarafından yapılan açıklamada, kısa süre içerisinde bir savaş çıkması halinde ülkenin sadece 10 gün savaşmaya yetecek kadar cephanesi bulunduğu belirtildi. 

Amerikan New York Times (NYT) gazetesinde yayınlanan habere göre, Hindistan Meclisi Daimi Savunma Komitesi üyesi Gaurav Gogoi, ordunun elinde bulunan silah ve teçhizatların %68’nin çok eski olduğu nu söyledi. 

Gogoi, “Ordumuz modern cephaneden yoksun ama 21. yüzyıl düzeyinde askeri operasyonlar düzenlemek zorunda kalıyor” diye belirtti.

PAKİSTAN’IN SAHİP OLDUĞU ASKERİ GÜÇ HİNDİSTAN’IN 2 KATI KADAR

Geçen ay Pakistan topraklarında bir Hint uçağı düşürülmüş ve uçağın Hintli pilotu göz altına alınmıştı. Daha sonra Hindistan’a barış jesti olarak pilo serbest bırakılarak ülkesine teslim edilmişt. Yaşanan bu olay sırasında Pakistan ordusu tarafından düşürülen uçağın Sovyet döneminden kalan çok eski bir uçak olduğu belirtilmişti.

Yine NYT’de yer alan haberde, iki ülkenin sahip olduğu askeri güçler kıyaslandığında Pakistan’ın Hindistan’dan iki kat daha fazla askeri güce sahip olduğu yazıyordu.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu