Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

Erdoğan: Seçim Yenilensin

istanbul temizlik şirketi
Erdoğan: Seçim Yenilensin

Katılmış olduğu MÜSİAD 25. Olağan Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da halen itirazların devam ettiği büyükşehir belediye başkanlığı seçimleri hakkında birkaç açıklama yaptı.

“İstanbul’da yolsuzluk olduğu bu kadar ortadayken bunun takipçisi olmayalım mı? Vatandaş ‘bu seçim yenilenmeli’ diyor. Dünyanın bir çok yerinde böyle durumlarda seçimler yenilenmiştir. Ülkemizde de 63 ve 99’lu yıllarda benzer kararlar alınmıştır” dedi ve sözlerine şunları ekledi:

“Ben bugüne kadar hiç konuşmadım, hep sustum ama artık yetti. Burada bir şaibe, yolsuzluk var. Bu açıkça ortada. Gidelim millete, sonuç ne çıkarsa saygı duyalım.

4-5 bankanın işçileri sandıkta görevlendiriliyor. ‘Bunu kaymakam istedi’ diyorlar. Kaymakam yanlış yapmışsa sen buna uymak zorunda değilsin. Çünkü onlar memur değil, bankada çalışan işçi.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde hali hazırda görevde olan ancak itirazların sonuçlanmasını bekleyen Ekrem İmamoğlu aktif olarak çalışmalara başladı. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi taraflarınca Yüksek Seçim Kurulu’na itirazlar da devam ediyor. Son söz ise tabii ki YSK’da olacak. Yapılan tüm itiraz başvurularının önümüzdeki hafta değerlendirilip artık net bir kararın gelmesi bekleniyor. 

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu