Instagram takipçi satın al
Haberlerİlginç Haberler

Hep Bir KaraŞimşeği Olsun İsteyen Adam, Arabasıyla Konuşuyor!

istanbul temizlik şirketi
Hep Bir KaraŞimşeği Olsun İsteyen Adam, Arabasıyla Konuşuyor!

Konya Beyşehir’de memur olan Aytekin Çınar, 45 yaşında ve  yüksek okul mezunu. 19 yıllık emektar otomobilini çok seviyor, Otomobilinin üretimi yapılmıyor. Ancak o otomobilinden vazgeçmedi ve arabasına bazı önemli ve ilginç fonksiyonlar ekledi. 

Aytekin Çınar, işten kalan zamanlarında elektronik, yazılım ve donanım işleriyle uğraştığını belirtiyor. Bir zamanların efsane dizi filmi Kara Şimşek’ten esinlenerek yazdığı yazılımla otomobilini akıllı cep telefon uygulaması ile yönetebiliyor. Akıllı cep telefonu ile kumanda edilebilen, bazı özellikler kazandırdığını söyledi. Üstelik kullandığı bazı yazılım programlarının geliştirmesini de kendisinin yaptığını iletti. Çınar, “Komutları konuşmayla cevaplıyor, konuşmayla yerine getiriyor. Sesle yani. Bu şekilde 19 yıldır bu arabamla beraberiz. Onu çok seviyor ve değiştirmeyi de düşünmüyorum” dedi.

Otomobiline hayal ettiği birçok şeyi yaptığını ileten Çınar, aracın motorunu bulunduğu yerden mobil internet veya wifi kullanarak ve kontak anahtarı kullanmadan çalıştırıp durdurabildiğini vurguluyor. Aynı şekilde aracın camlarını ve kapılarınıda açıp kapatabildiğini ifade ediyor. 

Yaptığı yazılımı hayatının her noktasında kullanan Çınar, yine yaptığı uygulama ile evine yaklaştığında apartmanın otomatik olan dış kapısını anahtarsız uygulama üzerinden açıp, apartmanın asansörünü de zemin kata çağırabiliyor. Çınar, sözlerine şöyle devam etti: “Aynı zamanda, evimde yine kendi çalışmalarımla kurduğum akıllı ev sistemleri de mevcut. Bu dış kapı ve asansör çağırmayı da bu sisteme entegre ettim.” diyor. Komşularının kullandığı sistemi beğendiklerini ve özellikle şaşkınlıkla karşıladıklarını iletiyor. 

Çınar’ın yapmak istedikleri bunlarla sınırlı değil, aracını yine cep telefonu uygulaması üzerinden kumanda edip hareket ettirmek ve trafikte takip mesafesi kontrolü yapmak istiyor. Takip mesafesini aştığında aracının kendsini sesli olarak uyarmasını istiyor. 

Farklı projelerle karşımıza çıkacak gibi duran Çınar’ın projelerinin desteklendiği ve birçok araca bu özelliklerin eklenebildiği yerli bir yazılımın temelini attığını düşünüyor ve alkışlıyoruz.

Hep Bir KaraŞimşeği Olsun İsteyen Adam, Arabasıyla Konuşuyor!

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu