Instagram takipçi satın al
HaberlerYaşamYaşam - insan

Hamilelik Döneminde Beslenme

istanbul temizlik şirketi

  Gebelik döneminde beslenme çok önemli bir konudur. Dengeli beslenme çocuğun sağlığı ve kilosu açısından, anne adayının kilo alımı ve doğumdan sonra vereceği kilolar açısından çok önemli. Anne adayının  bu süreçte temel besin maddelerinin tümünden yeterice ve düzenli olarak beslenmesi uzmanlar tarafından öneriliyor. Bu temel besin maddelerinden şeker ve yağ oranı düşük olanlarından her gün mutlaka tüketilmelidir. Şeker ve yağ oranı yüksek olan besinlerin size ve çocuğunuza bir yararı yoktur. Vitamin kullanımı mutlaka gereklidir. 

Her gün düzenli olarak vitamin tüketilmelidir. Ancak vitamin hapları ihtiyacı tamamı ile  karşılamadığı için kaçınılmalıdır. Sadece erken doğum döneminde ki riskli şiddetli bulantı ve kusma belirtileri gösteren anne adayları vitamin ilaçlarına başvurabilir. Demir kullanımı vitamin tüketimi gibi değildir. Demir kan yapan bir maddedir. Ancak gebelik döneminde ne kadar fazla demir tüketimi yapsanız da ne size nede çocuğunuza yetmeyecektir. Ve bu yüzden gebeliğin belli bir döneminden sonra demir ilaçları kullanmalısınız. Çünkü demir ihtiyacını karşılamak için ne kadar çok tüketim yaparsanız o kadar kalori alımı demek bu yüzden ilaçlar en uygun çözüm olacaktır.Sıvı tüketimi normalde olduğu gibi çok gereklidir. Bu tüketim gebelik döneminde daha önemlidir. Ve fazla sıvı tüketimi olursa anne adayı hamilelik döneminde kabızlık yaşamaz. Ve son olarak anne adayları kesinlikle gebelik sürecinde sigara ve alkol kullanmamalıdır. 

Hamilelik Döneminde Beslenme

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu