Instagram takipçi satın al
DiğerHaberler

Güvercin Armando 1,25 Milyon Euro’ya Satıldı

istanbul temizlik şirketi
Güvercin Armando 1,25 Milyon Euro'ya Satıldı

Ülkemizde her ne kadar hobiden öteye gidemeyen bir şey olsa da kuş yetiştiriciliği bazı ülkelerde büyük bir piyasaya sahip. Özellikle de Belçika bunlardan birisi. Belçika’da bir internet sitesinde online olarak açık arttırmaya çıkan Armando adlı güvercin tam olarak 1,25 milyon dolara alıcı buldu.

Damızlık Olarak Kullanılacak

Bir Çinliye satılan Armando adındaki güvercin daha çok damızlık olarak kullanılacak. Kuşu alan kişi, yarışmalarda büyük başarılara imza atmış kuşun soyunu devam ettirmek istediğini belirtti. Öncelikli amacı Armando’dan güçlü yavrular elde etmek ve onları satarak veya yarıştırarak gelir elde etmek. Armando’ya ödenen paranın sonuna kadar arkasında duran Çinli adam bu işten daha fazla para kazanabileceğini ve hobisini devam ettirmek istediğini açıkladı.

Güvercinler Özel Otel Odalarında Kalıyorlar

Erkek bir Flaman güvercini olan Armando ve benzeri kuşlar yarışmak üzere başka alanlara gittiklerinde özel otel odalarında kalmaktalar. Yarışma öncesi güvercinin rahat etmesi ve gerilmemesi adına bu denli bir tedbir alınıyor. Ayrıca türlerine göre en yüksek verimi alabilecekleri özel yemlerle beslenen bu güvercinler için birçok özel bakım da yapılıyor. Düzenli olarak veteriner kontrolünden geçen güvercinler yarışma sonrasında sahiplerine yüz binlerce dolar nakit para kazandırabiliyor.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu