Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerSağlık

Gözünde 27 Lens Bulunan Hasta

istanbul temizlik şirketi
Gözünde 27 Lens Bulunan Hasta

Ardından aynı göz içerisinde başka 10 obje keşfedildi. Cerrahlar daha önce hiç böyle bir şey görmemişlerdi. British Medical Journal‘da bildirildiği üzere, isim verilmemiş hasta kontakt lenslerin eksik olduğunu bilmiyordu. Üst göz kapağının arkasına sürüklenen 27 lensler, ciddi bir sıkıntıya neden olmamış. Kuru gözleri ve periyodik rahatsızlıkları sadece yaşlılığın bir ürünüydü. BMJ raporunu Optometri adlı dergide yayımlayan cerrah Rupal Marjaria, “Hiçbirimiz daha önce böyle bir şey görmedik” şeklinde yorum yaptı. “Çok büyük bir kütleydi. 27 kontakt lensin hepsi birbirine yapışmıştı. Hastanın farkına varmadığı için gerçekten şaşırdık, çünkü orada duran lenslerin çok fazla tahrişe neden olması gerekiyordu. ” dedi.

Solihull Hastanesi cerrahi ekibi katarakt cerrahisini ertelemeye karar verdi. Bu durum, görme kaybına ve gözün kendisinin bile kaybına neden olabilirdi. Katarakt ameliyatlarının nadir görülen bir komplikasyonudur. Cerrahlar, lens kütlesinde biriken bakterilerin onu tetikleye bileceğinden endişe duyuyorlardı. Hasta, yaklaşık 35 yıldır aylık tek kullanımlık kontakt lens takıyordu.Ancak hiç göz doktoruna uğramamıştı. Dahası, ameliyat öncesi değerlendirmesinde herhangi bir belirtiden bahsetmemişti. Ama hasta düzgün ve başarılı bir operasyon gözünde hiç bir sıkıntı olmadan bu durumdan kurtuldu.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu