Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerOtomobilOtomotiv

Gerçek Hayatta Var Olan 10 Hot Wheels Araba

istanbul temizlik şirketi

1. 1969 Twin Mill

1969 Twin Mill

Hız konusuna geldiğimizden beri 2001 Twin Mill denilen Hot Wheels ustalarını unutmayalım. Tekerlekler üzerindeki bir roket gibi şekillendirilen bu arabanın motoru 1400 beygir gücünde..

Twin Mill sadece hızlı bir araba değil, aynı zamanda sürücüleri ve koleksiyonerleri heyecanlandıracak başka özellikler de sunuyor. 1969 Twin Mill’in günümüz versiyonu, görmezden gelemeyeceğimiz bir klasik.

2. 2011 Bone Shaker

2011 Bone Shaker

3. 1972 CHEVY EL CAMİNO

1972 CHEVY EL CAMİNO

4. CHEVY CORVETTE

CHEVY CORVETTE

5. 1939 THE LINCOLN ZEPHYR SCRAPE

1939 THE LINCOLN ZEPHYR SCRAPE

Otomobil üreticilerinin temel bir model almalarını ve yeni bir şeye dönüşmelerini izlemek her zaman büyüleyicidir. Aynı şey, 1939 Lincoln Zephyr için, Hod Rod dergisinin eski bir editörü ve NASCAR yarış pilotu tarafından tasarlandığında, her sürücünün seveceği daha zarif ve zarif görünümlü bir araç sunduğunda tekrar oldu.

Araba süren gövdesiyle Scrape adını aldı. Hot Wheels, otomobilin kendi oyuncak versiyonuyla çıktığında bile efsanevi statü kazandı. Lincoln Zephyr, medyanın dikkatini çekti ve sonunda Petersen Otomotiv Müzesi’ne satıldı ve kısa bir süre sonra açık artırmaya hazırlandı. Bununla birlikte, 1939 Lincoln Zephyr, Hot Wheels markasını taşıyan en havalı görünümlü otomobildir.

6. 2017 THE DARTH VADER

2017 THE DARTH VADER

Ne zaman biri, Yıldız Savaşları filmlerini yeniden başlatmaya karar verirse, Amerika’daki her mağazada bir satış olur. Pek çok şirket, 2017’nin en büyük gişe rekorunu kırarak heyecanlarını zar zor taşıyabilecekleri bir fırsattan yararlanamadı.

Bazıları aksiyon figürleri ve çizgi romanlar oluşturmak için zaman harcadıklarında, Hot Wheels gibi diğerleri, hayranlarına sadece Darth Vader’in oyuncak versiyonunu değil, gerçek hayattaki ikizini de getirdi. Arabanın kaputu ve genel gövdesi, Karanlığın Kralı’nın kendisini alır ve bu da onu tamamen kötüleştirir. Tabii ki, Hot Wheels’ın bize Star Wars’tan ilham alan bir araba getirmesini beklerdik, özellikle de sürülebilir.

7. 2018 THE MCLAREN 720S

2018 THE MCLAREN 720S

Bu Hot Wheels araba tasarımlarının hayata geçmesini izlememize rağmen, bir oyuncak günümüz araçlarından sonra ne zaman hoşlanıyorsa da keyif alıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Mattel Inc. müşteri taleplerini karşılamak için ufkunu genişletti. Hot Wheels nesiller boyunca yayılıyor ve yaşlanıp yaşlanmadığımızı, her zaman sevdiğimiz bir koleksiyon bulabiliriz.

Bilinen en hızlı arabalardan biri olan McLaren 720’lerin Hot Wheels 2018 Serisinde pint boyutlu bir sürümle çıktığını bilmek bizi mutlu edecektir . Eğer arkadaşlarımıza hızlı bir arabaya sahip olduğumuzu söyleseydik tam bir yalan olmazdı.

8. 2003 THE DEORA II

2003 THE DEORA II

McLaren’de gördüğümüz gibi, Hot Wheels sadece orijinal tasarımlardan değil günümüz araçlarından ilham alıyor. Ancak, markanın bizim için ne gibi yeni yaratımlara sahip olduğunu, özellikle de hayata geçirildiklerinde görmek çok daha eğlenceli. 1968’de Hot Wheels, 1960’lardan 70’lere kadar Dodge A 100’den sonra belirgin bir şekilde uzun arka ucuyla açıkça geçen bir araç olan Deora’ya oyuncak araba meraklılarına tanıttı.

Müşteriler eski görünümünü aşmaya başladıklarında, Hot Wheels, 2003 yılında Deora II’yi piyasaya sürmeye karar verdi. Oyuncak arabanın 1968’de orijinal 16 Hot Wheels otomobillerinden biri olması uzun süredir devam eden mirası göz önüne alındığında, en sonunda gerçekleşti. Bu araba neredeyse rakipleri kadar iyi performans göstermese de, muhteşem olan birkaç sıradışı özellik sunuyor. Önde elektrikle çalışan bir açılış kapağı, arkaya monte sörf tahtaları ve Hot Wheels marka imzalı jantlarla tamamlanan Firestone lastikleri bulunuyor. O kadar da eski püskü değil!

9. 1955 THE NO-NOMAD

1955 THE NO-NOMAD

Hot Wheels hayranlarının iyi hatırladığı bir diğer koleksiyon modeli ise 1955 Chevy Nomad idi. 60’ların vintage cazibesi ve imzasıyla Hot Wheel alevleri yanlarda alev aldı, oyuncak araba olmazsa olmazdı ve efsanevi bir statü kazandı.

Oyuncak o kadar popülerdi ki, yıllar sonra gerçek yaşam versiyonuna da kazandırıldı. Her ne kadar bu versiyon oyuncak meslektaşı kadar uygun olmasa da, derin bir leylak rengi ve alçak bir kasaya sahip. Daha önce gördüğümüz 1939 Lincoln Zephyr Scrape gibi, bu araba da stil, zerafet ve romantizmin buluştuğu daha iyi zamanların tadı.

10. 2013 THE RIP ROD

2013 THE RIP ROD

Son Hot Wheels otomobilimize gelince, aslında bu 21 yüzyılın arabası hız için yapıldı. Sık oynamaktan nefret ediyoruz, ancak Rip Rod’un gerçek hayat versiyonuna geçmesi çok uzun zaman oldu. Elbette herkes Rip Rod’un yarış pistine ne kadar hızlı gidebileceğini görmek ister. Aslen, 2013 yılında SEMA’da Fords’ın yeni EcoBoost Teknolojisi’ni tanıtmak için gösterildi ve daha sonra Rip Rod sonunda otomobil üreticisi için gerçek bir projeye dönüştü.

Ford, Hot Wheels aracını yarış arabasına dönüştürmeye karar verdi. Gerçek beygir gücünden emin olmasak da, Rip Rod’un yarış pistinde bir canavar olduğunu biliyoruz. Diğer otomobiller ticari marka adını taşıyor olsa da, Rid Rod tam anlamıyla Hot Wheels aracıdır.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu