Instagram takipçi satın al
HaberlerListelerTV Yayınları

Gelmiş Geçmiş En İyi 10 Yabancı Dizi

istanbul temizlik şirketi

10. How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

En iyi yabancı diziler arasında olan How I Met Your Mother; ABD’de yayın yapan CBS kanalında, 19 Eylül 2005’ten 31 Mart 2014’e kadar yayınlamış olan, yaratıcılığı ve yapımcılığını ‘Carter Bays’ ve ‘Craig Thomas’ın üstlendiği, durum komedisi türünde bir televizyon dizisidir.

Dizi, 2030 senesinde ‘Ted Mosby’nin çocuklarına anneleri ile nasıl tanıştığını anlatmasıyla başlar ve 2005 senesine dönüp Ted ve arkadaşlarının nasıl bir hayat geçirip anneleriyle nasıl tanıştığının çoook uzun hikayesi başlar.

9. Dexter

Dexter

En iyi yabancı diziler arasında olan Dexter; ilk olarak 1 Ekim 2006’da ‘Showtime’ kanalında gösterilmeye başlayan Amerikan drama dizisidir.

‘Dexter Morgan’, Miami Metro Polis Departmanı’nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışan bir adamdır. Sabahları polis departmanında çalışan Dexter, akşamları ise bir seri katil olarak gizli bir hayat sürmektedir.

8. Friends

Friends

En iyi yabancı diziler listesi içerisinde olan Friends; ‘David Crane’ and ‘Marta Kauffman’ tarafından yaratılan 1994-2004 yılları arasında yayınlanan bir ABD komedi dizisidir.

Manhattan, New York’ta yaşayan altı arkadaşı konu eder. Dizi, New York’ta yaşayan 20’li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir. Çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır.

7. The OZ

The OZ

The Oz, HBO kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanmış hapishane konulu dizidir.

En iyi yabancı diziler” arasında olan ve Toplam 6 sezon sürmüş olan dizi, kısaca OZ denilen ‘Oswald State Correctional Facility’adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor. Neo Nazilerin, Afrika kökenli Amerikalılar’ın, motorcuların, Sicilya mafyasının, Müslümanların, İrlandalıların, Latinlerin ve diğerlerinin etrafında dönen bu dizide pek çok aşırı şiddet içeren sahne bulunmaktadır.

6. Doctor Who

Doctor Who

Doctor Who; BBC yapımı İngiliz bilim kurgu ve fantastik televizyon dizisidir.

En iyi yabancı diziler sıralamasında olan Dizi; Doktor olarak bilinen, zamanda yolculuk yapan insansı Dünya dışı yaratık olan ‘Zaman Lordu’nun maceralarını anlatmaktadır. Doktor, dışarıdan 1950’lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen ‘TARDIS’ adındaki bilince sahip ve zamanda yolculuk edebilen bir uzay gemisi ile evreni araştırır. Doktor, yol arkadaşları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, sorunları çözer, yaratıklarla yüzleşir ve tarihe yapılan müdahalelere engel olur.

5. Supernatural

Supernatural

En iyi diziler içerisinde olan Supernatural, Amerikan ‘The WB’, daha sonra da ‘The CW’ kanalında yayınlanmaya devam eden bir korku serisidir. Dizi hikâyesi korku ağırlıklı olmak üzere gerilim, dram ve komedi gibi birçok türden de etkiler taşıyan bir gençlik dizisidir. Başrolünde ‘Jared Padalecki’ (Sam Winchester) ve ‘Jensen Ackles’ (Dean Winchester) oynamaktadır. Üniversiteden mezun oldukları gece uzun zamandır görmediği abisi Dean, babasının birkaç haftadır kayıp olduğunu ve yardımına ihtiyacı olduğunu söyler.

Sam babasını bulmak için son bir kez abisinin yardımına gider. Babasını arayışları netice vermeyince Dean ona yeniden avcılığa dönmesi için teşvik eder fakat Sam kabul etmez. Aynı gece Sam eve dönünce, nişanlısı Jessica’nın annesi gibi tavana yapıştığını görür. Müdahale etmesine fırsat kalmadan Jessica’nın alevler içinde kalarak ölmesine tanık olur. Bunun üzerine Sam, hem insanları bu gibi yaratıklardan kurtarmak için hem de annesini ve nişanlısını öldüren yaratığı bulup yok etmek için yeniden avcılık yapmaya başlar.

4. The Walking Dead

The Walking Dead

En iyi yabancı diziler sıralaması içerisinde olan The Walking Dead, ‘Frank Darabont’ tarafından geliştirilen bir Amerikan televizyon dizisidir.

Dizinin başrolünde, geçirdiği bir kaza sonrası girdiği komadan beklenmedik biçimde uyanan ve artık tüm dünyaya etobur “aylaklar”ın (birnevi zombi) egemen olduğunu keşfeden şerif yardımcısı ‘Rick Grimes’ rolüyle ‘Andrew Lincoln’ yer almaktadır. Grimes, bulunduğu hastane’den ayrılarak, ailesini bulmak için yola koyulur ve yol boyunca, bu yeni dünya düzeninde sağ kalmaya çalışır. Nadiren de olsa kendisi gibi yaşam savaşı veren diğer kişilerle karşılaşır ve yola onlarla devam ederek, kendi grubunu oluşturur.

3. Sherlock

Sherlock

Sherlock, Mark Gatiss tarafından televizyon için geliştirilen, Britanya televizyon dizisidir. Bu dizinin her bölümü bir film gibi çıkmakta ve 2 senede tek sezon yayınlanmakta’dır. Ayrıca dizinin 4. ve 5. sezonlarının çıkacağı da duyurulmuştur.

En iyi yabancı diziler arasında olan  Sherlock En yakın arkadaşı ‘Dr.John Watson’la çeşitli maceralara atılan ‘Sherlock’ romandan farklı olarak 2010 senesinde geçiyor. Sherlock; cep telefonu, laptop gibi teknolojik aletler kullanıyor ve otobüse binip metroları kullanıyor. Anlatıcımız Dr. Watson’sa kağıt-kalemle hikayeler yazmıyor, onun yerine kendi blogunu kullanıyor.

2. Breaking Bad

Breaking Bad

En iyi yabancı diziler arasında olan Breaking Bad, ‘Vince Giligan’ tarafından tasarlanmış ABD drama televizyon dizisidir.

50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan ‘Walter White’ maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide ‘Walter White’ ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi ‘Jesse Pinkman’ ile birlikte metamfetamin işine girer. Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar.

1. Game of Thrones

Game of Thrones

En iyi yabancı diziler sıralamasında yer alan Game of Thrones, ‘David Benioff’ ile ‘D. B. Weiss’ tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Bu mükemmel seri ismini yazar ‘George R.R.’ın ilk kitabından almıştır.

Köklerini saldıkları topraklar kadar soğuk ve sert olan ‘Starklar’ın kalesi ‘Kıştepesi’nin kuzeyinde, Yedi Krallık’ı koruyan ‘Sur’un ardında tekinsiz güçler toplanmaktadır. Kuşkulu bir ölümün ardından kralı ve dostu tarafından saltanat makamı olan güneye çağırılan ‘Eddard Stark’ kendisini ‘Demir Taht’ı arzulayanların baş döndürücü entrikalarının arasında bulur. Dostuyla düşmanını, gerçekle yalanı ayırt edemez olan Eddard’ın ne kıyısında yürüdüğü uçurumdan, ne de Ejderkrallar’ın soyundan gelen sürgün ‘Targaryen kardeşler’in taştan ejder yumurtaları ve soylu atların sırtında serpilen iktidar düşlerinden haberi vardır.

7 Krallık arasında geçen ve 8 sezon süren harika bir dizi. Dizide kime ne zaman ne olacağı ise pek belli değil. Tamam bu dediğiniz kişi bir sonraki bölümde ölmüş olabiliyor. 8. Sezon dizinin sevenlerini pek memnun etmesede tam bir baş yapıt.

İlginiz Çekebilir

Murat Dere

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdikten sonra çeşitli alanlarda çalıştıktan sonra kendimi ekonomi ve siyaset konusunda geliştirdim. Bu konularda severek ve tarafsız olarak okuyuculara haberler paylaşmaya çalışıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu