Instagram takipçi satın al
HaberlerTV Yayınları

Game Of Thrones korsan indirme rekorunu kırdı

istanbul temizlik şirketi
Game Of Thrones korsan indirme rekorunu kırdı

Dünya genelinde en çok izlenen dizilerden birisi olan Game Of Thrones, bir rekora daha imza attı. Ancak bu rekor dizi için hiç de hoş denilemez. Çünkü GOT, internet üzerindeki korsan indirme miktarları ile büyük bir bütçe kaybediyor. Ayrıca yayıncı kuruluşların da hiç hoş karşılamadığı bu hareket yüzünden milyonlarca dolar kaybedilmiş durumda.

İlk Günden 55 Milyon Korsan İndirme

Analiz şirketi olan MUSO tarafından açıklanan verilere göre Game Of Thrones dizisinin 8. bölümünün yayınlanmasının ardından internet üzerinden ilk günden 55 milyon korsan indirmeye kurban oldu. Bunların ortalama %76.6’sı internet üzerindeki sitelerden oluşurken, geri kalanı indirmeler (%12.2), kamusal torrentler (%10.8) ve özel torrentler (%0.5) arasında dağıldı. Bu da yayıncı kuruluş ve dizi yapımcıları açısından milyonlarca doların kaybedildiği anlamına geliyor. 

Yayınlandığı ilk günden itibaren hayran kitlesini katlayarak arttıran Game Of Thrones, ne yazık ki her bölümünün internete düşmesine engel olamıyor. Bu yüzden de meşhur dizi her sezon milyonlarca dolar kaybetmekte.

Yapılan 55 milyon korsan indirmenin yaklaşık 10 milyonu Hindistan halkı tarafından yapılmış durumda. Yaklaşık 5 milyon indirme de Çin tarafından yapıldı. Çin’de dizinin bazı sahnelerinde sansür uygulanması nedeniyle birçok kişi internetten sansürsüz halini izlemek için korsan izleme yoluna gitmek zorunda kalıyor. Ayrıyeten bu durum ülkemizde de oldukça fazla. Dizinin her bölümü ülkemizde binlerce kişi tarafından kaçak şekillerde izlenmekte.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu