Instagram takipçi satın al
HaberlerTV Yayınları

Game of Thrones 7. Sezonunun da Senaryosu İnternete Sızdı

istanbul temizlik şirketi

Bilindiği gibi Game of Thrones dizisi hakkında önceden çıkan her haber büyük ilgi çekmektedir. Dizinin yeni sezonunun başlamasına henüz aylar varken yeni sezonla ilgili çarpıcı bilgile ortaya çıkmaya başladı. 

Bunların başında daha önceden ortaya çıkan yeni sezon 7 bölüm olacağı ve bu yüzden nisan ayı yerine mayıs ayında başlayacağıydı. Artık bu kesinleştikten sonra bu 7 bölümde hangi olayların yaşanacağı tek tek anlatışmış. 

Şimdi size tamamı spoiler içeren Game of Thrones 7. Sezonunun 7. Bölümünde de yaşanacakları anlalatalım.

Game of Thrones 7. Sezon 1. Bölüm

Game of Thrones 7. Sezon 1. Bölüm

Ak Gezenlerin büyük duvara doğru ilerleyişi devam etmektedir. Bu arada Bran Westereros’a geri dönmek üzere duvara gelir. Duvara geldiğinde gece nöbetinin yeni kumandanı olan Dolorous Edd ile karışılaşır ve tanışır.

Sansa Stark ve Jon Snow Boltonlara karşı savaşları sırasında kendilerine hangi hanelerin ihanet ettiğini araştırmaya devam ederler. Sansa ve Lyanna Mormont kendilerine sadık olan ailelerin topraklarını onlara geri vermek isterler bunun üzerine Jon snow itiraz eder. Sonuç olarak jon’un istediği olur ve Jon diğerlerine kuzeye her zamanki kuralları uygulayarak hükmetmeyeceğini söyler.

Game of Thrones 7. Sezonunun da Senaryosu İnternete Sızdı

Daenerys uzun yolcuğunu tamamlar ve Dragonstone‘a (Kralın Şehri’nin yakınındaki Stannis’in eski yerleşkesi)  gelir. Burada eski savaş odasına giren Daenerys masaraya Westeros haritasını açarak Tyrion’a Başlayalım mı? diye sorar.

Game of Thrones 7. Sezon 2. Bölüm

Game of Thrones 7. Sezon 2. Bölüm

Jon Snow, Daenerys’ten kendisi ve diğer kuzeyli lordlarla tanışmak istediğini belirten bir davet alır. Ejderha camına ihtiyaç duyan Jon ve Davos bunun için Dragonstone’a gitmeye karar verirler.

Bu arada Sansa Winterfell’den ayrılmıştır ve Hayalette onu yalnız bırakmaz.

Game of Thrones 7. Sezon 3. Bölüm

Game of Thrones 7. Sezon 3. BölümBu sahnenin çekimleri sırasında Bilbao’da yakalanan kareler.

Snow ve Davos’u karşılayan Tyrion onları alarak Daenerys’in yanına götürür. Daenerys’ın karşısında Jon’a diz çökmesi söylenir fakat Jon diz çökmeyi reddeder. Jon Daenerys’a hızlaş yaklaşmakta olan Ak GEzenlerden bahseder ve Daenerys buna inanmaz. Bu sırada Davos Jon’un öldükten sonra nasıl hayata döndürüldüğünden bahsedecekken Jon onu dururdur. 

Araya giren Tyrion Jon’un ne kadar iyi bir adam olduğunu anlatır ve söylediği konuların mantıklı olabildiğini söyler. Daenerys ise artık Jon’a daha çok saygı duymaya başlar.

Game of Thrones 7. Sezon 4. Bölüm

Game of Thrones 7. Sezon 4. Bölüm

Bu bölümdeki en önemli detay bir çocuk olarak Winterfell’den çıkan Arya artık genç ve daha güçlü bir kız olarak geri döner.

Game of Thrones 7. Sezon 5. Bölüm

Game of Thrones 7. Sezon 5. BölümOldtown

Bu bölümde Sam Winterfell’e gitmek üzere yanına Gilly ve bebeklerini alarak Oldtown’dan ayrılır. 

Jorah kendine bulaşan Greyscale hastalığını Oldtown’da tedavi ettirerek artık Daenerys’in yanında yer alabilmek için Dragonstone’a gider.  Bu detay belki daha önceki bölümlerde de karşımıza çıkabilir.

Arya ve Bran uzun zamandır görüşemedikleri Jon’a bir kuzgun yollarlar.

Jaime ve Bronn, Tyrion ve Davos’la buluşurlar burada Tyrion, Jaime’yi uyarır ve Cersei’nin Dany’e mutlaka teslim olması gerektiğinden bahseder fakat ikna edemez.

Game of Thrones 7. Sezon 6. Bölüm

Game of Thrones 7. Sezon 6. Bölüm

Jon ve adamları Gendry ve Bayraksız Kardeşlik’le buluşurlar. Amaçları bir Ak Gezen yakalayıp Westeros’un tüm lordları ve Dany’ye gerçek olduklarını kanıtlamaktır. Bu sayede kendi saflarında savaşmak için hepsini ikna etmeyi amaç edinmişlerdir.

Beric, Thoros, Tormund, Jorah ve Gendry’ye liderlik eden Jon bu esnada Night King ve ordusu tarafından saldırıya uğrar ve Thoros diriltilmiş bir kutup ayısı tarafından öldürülür.

Jon ve diğerleri donmuş bir gölün kenarında sıkışıp kalırlar. Tam da bu sırada Dany ejderhalarıyla birlikte olaya müdahil olur ve onları kurtarır fakat Jon geride kalır. Maalesef Night’s King arbede sırasında Daenerys’in ejderhası Viserion’u öldürür ve onu da diriltir. Kısacası Night’s King’in artık bir bineği de vardır.

Jon, içinde bulunduğu kıskaçtan Benjen tarafından kurtarılır ve yine onun atının üzerinde yaralı şekilde yola çıkar.

Game of Thrones 7. Sezon 7. Bölüm

Game of Thrones 7. Sezon 7. Bölüm

Littlefinger, Sansa’nın Lannisterlar’ın zoruyla Robb’a yazmış olduğu eski bir mektubu kullanarak Arya ve Sansa’yı ektisi altına almaya çalışır. Bran, Littlefinger’ın oyunun farkına varır ve Sansa’ya yardım eder.

Cersei bir sabah yatağı kana bulanmış şekilde uyanır ve düşük yaptığını anlar. Sezonun geçmiş bölümlerinde Jaime’nin çocuğunu karnında taşıdığını anlayacaktır.

Sam ve Bran bir şekilde Jon’un soy ağacını ortaya çıkarırlar. Tabii ki hepimizin çoktan farkına vardığı gibi Lyanna Stark ve Rhaegar Targaryen‘ın çocuğu olduğunu anlarlar. Jon’un gerçek ismi ise Aegon’dur ve kendisi bir piç değildir.

Jon ve Dany kuzeye yönelmiş bir geminin içinde birlikte olurlar.

Bu bölümün sonu gerçekten önemli bir olayı barındırıyor. Night King duvara saldırır ve Viserion’un gücü de onunla birliktedir.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu