Instagram takipçi satın al
İlginç BilgilerListeler

Chopper Kulüpleri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Motosiklet kullanmak başlı başına bir özgürlük anlayışıdır. Fakat Chopper kulüpleri açısından durum biraz daha farklıdır. Onların farkını gösteren detaylar.

istanbul temizlik şirketi

Motosiklet kullanmak başlı başına bir özgürlük anlayışıdır. Fakat Chopper kulüpleri açısından durum biraz daha farklıdır.

Evet motosiklet kullanmak başlı başına bir özgürlüktür ve eşi benzeri olmayan bir tutkudur ancak bir chopper kullanmak yanında başka özgürlükler de getirir. Crusier bir motosiklet sahibi olup onu bir chopper yaptığınız zaman bir kere motorunuza eliniz değer, kişiliğinizi motorunuza aktarmış olursunuz. Hız ile ya da gösteriş ile ilgili çok bir derdiniz kalmamıştır. İşte sadece chopper kullanıcılarının anlayabileceği ve yaşayabileceği anlar ve doğru bilinen yanlışlar. Eklemek istedikleriniz varsa mutlaka yorumlara belirtiniz.

1. Chopper Kulüplerinde Deri yelekler default olarak motosiklet ile gelmiyor

Bir chopper kullanıcısını motoru yanında olmasa bile üzerindeki deri yeleğinden tanırsınız. İster bir motosiklet kulübü üyesi olsun, ister free rider olsun mutlaka deri bir yeleği vardır ve bu yeleği üzerinden alamazsınız. Bu yelekler default olarak motosiklet alındığında gelmez, bir kulübe girmeye hak kazandığınızda kendiniz satın alır, üzerindeki patch’leri kulüp hak ettiğinizde verir.

Chopper Kulüplerinde Deri yelekler

2. Motosiklet Kulübü Üyeleri Mareşal ya da gazi değiller

Chopper kulüpleri üyeleri yelekleri üzerinde gittiği motosiklet festivallerinin pin’leri bulunur. Eğer bir maraşel gibi tüm yeleği pin’lerle kaplıysa bilinki sağlam bir gezgindir. Yani gazi olduğu için ordu tarafından verilmez.

Motosiklet Kulübü Üyeleri

3. Motorları büyük olduğu için aralara giremezler

Chopper kulüpleri üyelerinin motosikletleri genel olarak iri motorlardır doğru, hatta bazılarına iki oda bir salon diyebilirsiniz. Ancak sırf bu nedenle trafiği tehlikeye atacak hareketlerde bulunmazlar değildir. Aralara pek girmez, sılalom yapmazlar. Ancak güvenli bir şekilde ilerleyebileceklerse trafikte beklemezler. Çünkü dertleri, bir yere hızlı ulaşmak değil, sadece yolda olmaktır.

Motorları büyük olduğu için aralara giremezler

4. Sürüş disiplini

Chopper kulüpleri üyeleri genellikle kalabalık bir şekilde hareket ederler ve ister yolda ister park ederken olsun disiplinden asla vaz geçmezler! Onları yollarda gördüğünüzde, askeri düzenleriyle kendilerine hayran bırakırlar.

5. Yol güvenliği

Bu şekilde kalabalık sürüşlerde artçı, yol kaptanı, çoban olarak tabir ettikleri sorumlu sürücüleri olur. Sollama yapılacağı zaman ya da bir kavşaktan kalabalık bir geçiş olacağı zaman bu görevliler trafiği uyararak önlemlerini alır ve kendilerini hem de diğer trafik unsurlarını tehlikeden korumaya çalışırlar.

6. Kirli insanlardır

Chopper kullanıcılarının en büyük zevki kendi motorlarını kendilerinin tamir etmesidir. Her bir sorunda servis yolu tutmadan kendi motorlarını kendileri tamir etmek isterler. Bu nedenle de sürüşlerinde genelde ellerini yağlı bulabilirsiniz.

Kirli insanlardır

7. Motosiklet sürmeyi bilmediklerinden yavaş giderler

Chopper kullanıcıları diğer motor kullanıcıları gibi hız delisi değildir. Dertleri yolda olmaktır, bir yere varmak değil. Gittikleri yeri yaşamak, kokusunu duymak onlar için en büyük hazdır. Bu yüzden de “motorun kaç cc” diye sorulmaz onlara.

Chopper Kulüpleri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

8. O yüksek gidonlardan yorulmuyorlar

Chopper kullanıcılarının en çok karşılaştıkları soru da “abi o yüksek gidonla yorulmuyor musun?” sorusudur. Ape Hanger olarak bilinen yüksek gidonlar kolları yormaz da ağrıtmaz da. Sadece kişisel bir tercihtir ve her önüne gelenin bu soruyu sormalarından bıkmıştır.

O yüksek gidonlardan yorulmuyorlar

9. Her chopper Harley değildir.

Chopper kültürü 1903’de Harley Davidson markasıyla başladığından olsa gerek, konuyla alakasız herkes, gördüğü uzun maşalı, yüksek gidonlu, parlak kromlu motora “Harley mi abi bu?” diye sorar. Olmadığını öğrenince de burun kıvırır. Bunu bilen chopper kullanıcısı da “he” der geçer…

Her chopper Harley değildir.

10. Chopper Kulüpleri Uyuşturucu ya da silah kaçırmıyorlar

Amerikan kültürü olan Outlaw Motosiklet kulüplerinin hikayeleri filmlerde yer almaya başladığından beri bir ön yargıdır bu. Sakallı, deri yelekli, dövmeli adamlar bu yağmurda 20 motorla nereye gider ki? -elbette uyuşturucu ya da silah teslimatına. Aslında onlar sadece geziyorlar!

Chopper Kulüpleri Uyuşturucu ya da silah kaçırmıyorlar

11. Kulüp üyesi olarak özgürlükleri kısıtlanmıyor

Chopper motosiklet kulüplerinin katı kuralları vardır doğru. Ancak bu kurallar, her bir üyesinin güvenliğini sağlamak içindir. Genelde 1 biradan fazlası yasaktır, kasksız motosiklete binmeleri yasaktır, şehirler arası yola çıkarken geçiş güzergahlarında bulunan diğer il kulüplerine haber vermek zorundadırlar (bundan daha iyi güvenlik olur mu?), sigorta muayene ehliyet gibi evraklar sürekli olarak kendi içlerinde denetlenir vs

Chopper motosiklet kulüpleri

12. Chopper Motorları fazlasıyla yatıyor…

Genelde racing motor kullanıcıları tarafından söylenen bir şeydir, bu motorlar yatmaz. Buyurun Barkın Bayoğlu bizzat denedi ve test etti. Daha fazla biz anlatmayalım ancak motoru yatırmak “şart” olan bir eylem değil, virajda “son çare” olan bir eylemdir. Abartacak bir durum da yoktur zaten.

Altın elbiseli adamı rahmetle anıyoruz…

İlginiz Çekebilir

Bir Yorum

  1. Hep bu chopper kulüplerine katılmak istemişimdir. Bence çok güzel ortamları olmalı. Görüntüler de gayet güzel ve havalı. Tekerlerine taş değmesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu