Instagram takipçi satın al
HaberlerTeknoloji

Fransa’da satılan yeni iPhone kutularında kulaklık yer alacak

Apple 12 Eylül tarihinde yaptığı etkinlikle yeni iPhone modellerini tanıtmıştı ve iphone kutusunda kablolu kulaklık ve şarj aletinin olmayacağını açıklamıştı, bu Fransa için geçerli olmayacak.

istanbul temizlik şirketi

Apple’ın bütün dünyada merakla beklenen yeni iPhone modellerini tanıttığı etkinlikte iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modelleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Bu etkinlikte iPhone 12 kutusunda kulaklık olamayacağı söylendi.

Lansman sonrasında en çok konuşulan konu ise yeni akıllı telefon modellerinden daha çok satılacak iPhone 12 kutularında kablolu kulaklık ve şarj adaptörünün yer almaması oldu. Resmi olarak yapılan açıklama ile de yeni tanıtılan modellere ek olarak iPhone 11, iPhone XR ve iPhone SE cihazlarının kutusunda da olmayacağı kesinleşti.

iphone 12 kutu içeriği

Fransa’da Kutusunda Kulaklıkla Satılacak

Kullanıcılardan olukça fazla tepki alan bu karar sonrasında Apple store da satılan kulaklıklarda ve şarj adaptörlerinde indirim yapıldı. (Kablosuz kulaklığa ise ülkemizde yeni zam yapıldı.) Apple tarafından maliyeti azaltmak ve sözde çevreyi korumak için alınan bu karar Fransa’da satılacak olan iPhone modellerinde geçerli olmayacak

Fransa’da kutusunda kulaklık olmayan telefon satışı yasak

Fransa’da 2010 yılına yürürlüğe giren yasada kullanıcıların iletişim sırasında radyo dalgalarına maruz kalma seviyesini azaltmaya yardımcı aksesuarların kutuda bulunması mecburi. Yani yasalar gereği Apple Fransa’da satacağı yeni iPhone modellerinin içerisinde kulaklığı çıkartırsa satış yapamayacak.

İlginiz Çekebilir

Yusuf Ömer TÜRK

Ege Üniversitesi Bilgisayara Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra yazılım geliştirme ve akıllı telefon teknolojilerini yakından takip etmeye başladım. Yeni çıkan veya çıkacak bir çok teknolojik yeniliği dünya ile aynı zamanda sizlere aktarmaya çalışıyorum. Mail adresim: yoturk@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu