Instagram takipçi satın al
HaberlerTürkiye

ABD Tehditine karşılık, Türkiye S-400 için tarih belirtti

istanbul temizlik şirketi
ABD Tehditine karşılık, Türkiye S-400 için tarih belirtti

ABD, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminin alınmaması için bir süredir sistemli olarak Türkiye’yi tedit etmeye balşamıştı. Bu durumla ilgili en son konuşan Pentagon Sözcüsü Charlie Summers, Türkiye’yi tehdit eden sözlerle “F-35’lerin teslimatı ve Patriot satışı tehlikeye girer”  diye belirtti. Sözcünün bu açıklamasının üzerinden daha kısa bir süre geçmişken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “S-400’ler Ekim’den itibaren kurulmaya başlanacak.”  diye belirtti.

“S-400 ALMAMIZ ZORUNLULUK”

“S-400’ler Ekim’den itibaren kurulmaya başlanacak. Nerelerde olacağı konusunda Hava Kuvvetleri çalışmaları sürdürüyor. Bizim S-400 almamız bir tercih olmanın ötesinde zorunluluk. 82 milyon vatandaşımızı korumak ve kollamak zorundayız”

ABD İLE ORTA YOL BULMA ÇABASI

Akar konuşması sırasında, S-400 lerin alınacağını ama yinede Washington yönetimiyle bir orta yolun bulunabileceğine değindi ve içinde bulunduğumuz durumla alakalı olarak, “F-35 ile S-400’ün etkileşemeyeceği bir ortamı beraber gelin bulalım, sağlayalım. Bunu bu şekilde götürelim’  ifadelerini kullandı.

PENTAGON SÖZCÜSÜ: F-35 VE PATRİOTLARI ALAMAZ

Türkiye’nin alacağı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili basına açıklamalar yapan Pentagon Sözcüsü Charlie E. Summers, “Türkiye, S-400’leri alırsa bunun askeri ilişkilerimiz bakımından ağır sonuçları olur. F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak.” diyerek yeniden ülkemizi tedhit etmeye devam etti.

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu