Instagram takipçi satın al
Hayvanlar Alemi

Koalaların ilginç derecede hareketli yaşamı

istanbul temizlik şirketi

Günün 20 saatini uyuyarak geçiren koala, geri kalan zamanda yemek yiyor ve birkaç dakika da olsa sosyalleşiyor.

Miskin, tembel, uyuşuk… Bunlar koala denince pek çoğumuzun aklına gelenler. Avustralya’nın simgesi haline gelmiş olan bu sevimli hayvan, asla ayrılmayacakmış gibi sarıldıkları ağaçlardaki görüntüsüyle hatırlardadır.

koalaların yaşantısı

Peki koala neden tembellikle anılır? Günün 20 saatini uyuyarak geçirdiği için elbette. Geri kalan zamanda da pek aktif olduğunu söyleyemeyiz. Bu 4 saatin büyük bölümünü besin ihtiyacını karşılayan okaliptüs yapraklarını mideye indirmek için harcar. Okaliptüsün besin değeri ve kalori içeriği düşük olduğundan, hareket ettiği zamanlarda da hızla koşmasını ya da ağaçtan ağaca atlamasını beklemeyin. Yavaş hareketlerle işlerini halleder. Neyse ki su içmek için enerji harcamasına gerek yok, çünkü bu ihtiyacını günde ortalama bir kilo kadar tükettiği okaliptüs yapraklarından sağlar.

Koala hakkında ilginç bir diğer bilgi ise, tüm memeliler arasında beyninin vücut büyüklüğüne oranla en küçük olması. Bunun sonucunda da tüm hayatını birkaç temel hareketle devam ettirdiğini söyleyebiliriz.

Koalaların ilginç yaşamı

Pek arkadaş canlısı olmayan bu tembel hayvan asosyal kişiliğiyle de dikkat çeker. 24 saatin yalnızca 15 dakikasında sosyal davranış sergiler. Aslında günün sadece 4 saatinde uyumadığını düşünürsek hiç de fena bir süre değil.

Parmak izlerinin insanla çok benzer olduğu da koalayla ilgili ilginç bilgiler arasında. “Uyku süresi de benzese hiç fena olmazdı!” diye aklımızın bir köşesinden geçirmiyor değiliz…

İlginiz Çekebilir

Serap Yılmaz

Magazin ve ünlüleri yakından takip eden yazar, Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan magazinsel olayları okuyuculara aktarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu