Instagram takipçi satın al
Ekonomi ve FinansHaberler

Facebook’ta Rekor Seviyede Değer Kaybı

istanbul temizlik şirketi
Facebook'ta Rekor Seviyede Değer Kaybı

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook‘a ait hisseler, site hakkında çıkan kullanıcılarının kişisel verilerini kötü amaçlı olarak kullanıldığı ile ilgili iddialar çıkmasının ardından, tarihinin en büyük değer kaybını yaşıyor.

The New York Times‘da çıkan bir habere göre, Londra merkezli Cambridge Analytica adlı bir firma ABD’de yapılan seçimleri ve Brexit referandumunu etkilemek için yaklaşık 50 milyon Facebook abonesinin hesabından verileri izinsiz olarak toplandığını iddia etmişti.

Çıkan bu haberin hemen ardından, Facebook hisselerinin değeri geçtiğimiz cuma günü 185.09 dolardan kapatırken, pazartesi açılışta %8.1 değer kaybederek 170.12 dolara kadar düştü. Bu düşüş herkeste şok etkisi yarattı.

Hisse değerindeki düşüşten önce 537 milyar dolar değeri olan Facebook, düşüşün ardından 43 milyar dolar değer kaybederek 494 milyar dolara geriledi.

ZUCKERBERG’İN KİŞİSEL SERVETİ 5 MİLYAR DOLAR AZALDI

Yaşanan bu hisse değer düşüşünün ardından Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in serveti 5.2 milyar dolar azalarak 74.5 milyar dolardan 69.3 milyar dolara geriledi. Forbes’in dünyanın en zenginleri listesinde de 5. sıradan 7. sıraya düştü.

İlginiz Çekebilir

Ömer Gül

Kocaeli Üniversitesi Halkla ilişkiler bölümünden mezunum. Türkiye genelinde yaşanan olayları takip ederim, aynı zamanda teknolojik gelişmeler ve magazin dünyasıyla ilgili konularda yazmayı da seviyorum. Tarafıma Ogul@gmail.com mail adresimden ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu