Instagram takipçi satın al
HaberlerKimdir?ListelerYaşamYaşam - insan

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan kimdir? Gaffar Okkan ölümünün 18. yılında anılıyor

istanbul temizlik şirketi

Ali Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001’de kendisine düzenlenen bir suikast sonrası faili meçhul bir cinayete kurban gitmiştir. Bu suikasti kimlerin yaptığı ise bugün hala aydınlamamıştır ve işlenen bu cinayet ile ilgili birçok iddia ortaya atılmıştır. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlü olarak görev yaparken 24 Ocak 2001 günü saat 17:40 sıralarında makâmından çıkarak Valilik Binası’na doğru makam aracıyla giderken, Sezâi Karakoç Bulvarı üzerinde Et Balık Kurumu ile Eflatun Park arasında, kimliği belirsiz kişilerce pusuya düşürüldü ve açılan çapraz ateş sonucu olay yerinde hayatını kaybetmiştir.

GAFFAR OKKAN KİMDİR?

GAFFAR OKKAN KİMDİR?

Gaffar Okkan, 1952 yılında Sakarya ilinin Hendek ilçesinde dünyaya geldi. 30 Eylül 1970 tarihinde Polis Koleji’nden, daha sonra 29 Eylül 1973 tarihinde de Polis Akademisi’nden mezun oldu ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne Komiser Yardımcısı olarak atandı.

İzmir’de görevi süresinde  ilde Emniyet Âmirliği rütbesine kadar çeşitli birimlerde görevlerde yer aldıktan sonra, 1983 yılında Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne atandı, 1985 yılında ise şube müdürlüğüne terfî etti. Tarih 1986 yılını gösterdiğinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yaptı. Eskişehir’de görev yaparken 1992 yılında Emniyet Müdür Yardımcısı oldu.

6 Aralık 1993 tarihinde 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfî etti ve  Kars İl Emniyet Müdürü olarak atması yapıldı. 18 Kasım 1997 tarihinde son durağı olan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü olarak görev yapmaya başladı. Görevi sırasında aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu.

Kars Emniyet Müdürü iken, Diyarbakır gibi yıllarca PKK ve Hizbullah terörünün ve aşırı göçün ağır sonuçlarını yaşayan bir ile emniyet müdürü olarak atandı. Hüseyin Velioğlu’nun İstanbul Beykoz’daki villasına yapılan baskında büyük rolü vardı. Gaffar Okkan, Hizbullah’ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynadı.

İlginiz Çekebilir

Sevda

1990 Antalya doğumluyum, magazin, sinema haberlerini yakından takip eder, onlar hakkında güncel haberler ve içerikler yayınlıyorum. Sozturk@gmail.com adresinden tarafıma ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu